Adventets fröjder


När naturen vilar och sparar krafterna för att överleva vintern gör vi människor tvärtom så här års. Det talas om det och skrivs spaltmil om det men ingen gör riktigt motstånd och går verkligen i idé så här års. Därför bestämde sig Barock-Olga för att gå till handfast aktion och tog en förfallodag. Att bara lata sig en hel eftermiddag när Lucia närmar sig och man har tre luciabarn i huset samt en lite större Lucia som väntar på mamma många tågmil bort( men som jag ska se på torsdag fullastad med julklappar), är en sann motståndshandling.

Dagens lucka blir Barock-Olgas recept på hur man latar sig i advent:

Stallet: Låt barnen åka på adventsfest med auktion i Lappträsk med mormor och morfar. Mocka i lugn och ro. Borsta bort det värsta innan ridningen. Strunta i sadeln och försök inga indianskutt utan sitt upp med en lämplig pall. Plumsa runt i djupsnön och gör roliga mönster på ridbanan. Klia din häst på manken och efter ridningen proppa henne full med morötter och pussa henne så mycket du hinner. Höet från förra söndagens svettiga höhuggarmorgon (ja det är kallt och hösilage blir isglass som måste huggas upp när det är så kallt som nu) räcker någon dag till så det räcker med att ta vatten till fålarna.

Hemma i tomt hus: passa inte på att städa, laga ingen mat; ät fil och lingon. Ta en dusch och lägg dig och läs eller stirra bara i taket tills du somnar eller barnen kommer hem.

När barnen kommit hem gör något enkelt att äta, koka potatis,tvätta den bara-skala inte. Gör mos av den för det äter de så gärna. Skär grönsakerna direkt på fatet och stek frysta hamburgare åt barnen. Funkar varje gång och tas emot som värsta festmaten men med minimal arbetsinsats. Medan potatisen kokar-läs en roman! Medan du fixar i köket efter maten lyssna på P2(P1 är för krävande för en förfallodag). Sedan kryper du upp i soffan med barnen och slötittar på barnkanalen tills Enyo är slut.

När alla tänder borstats blir det "Julmysteriet", "Kudden", "Färger", "Jag är hos dig min Gud" och "Gud som haver" under vårt stora tjocka täcke och godnatt!
Lyssna till Bach," Sov min älskling", tills du somnar.

Upprepas vid behov, speciellt i advent.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0