I väntans tider

Nu är vi i Pengsjö och väntan på att Chateaus kompis Isa ska börja brunsta är över. Äntligen slutade hon spela svår och igår betäcktes hon för första gången. Chateau däremot kommer inte i brunst vilket tyder på, hoppas, hoppas, på att hon är dräktig. Nu är det bara en vecka kvar innan vi kan kolla upp dräktigheten med ultraljud här på veterinärstationen i Pengsjö. Hagen står redo för flickorna som blir mammor nästa vår, men än så länge går de i Knaften i en mysig, men myggig, skogshage.

Vi hälsade på dem igår och Chateau hälsade med sin glada hej-gnäggning, men sedan åt hon mest. Isa var mer kelsjuk. Lille femåringen Aron stod och kramade Chateau länge. Nu längtar vi mycket efter att få besked om dräktigheten och få vår lilla kompis hem. Det har varit en underlig tid det här, så länge utan häst. Men nästa vår har vi förhoppningsvis igen det i form av ett välskapt föl.


Chateau, Aron,( barockbloggaren själv vill inte vara med på bild)och Elis hälsar på hos flickorna i Knaften där Manzanillo bor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0