19 juni 2010

Så har vi klarat av denna stora dag. Vädret var minst sagt omväxlande men om vädret var mindre vackert så var det andra desto vackrare. En uttryckte sig med orden:"Det var så vackert att jag nästan började gråta." Detta blir en bildpost så ni själva kan avgöra: Maja och Chateau värmer upp inför clinicen.             



På väg in på banan.



Clinic: Ewa-Kristina försöker hyfsa oss.



Majan behöver ingen hyfsning, Inga och hon var som vanligt helt perfekta.

Full galopp när Emil och Lotus visar prickskytte med båge.






Ida och Mustang showade och till och med dansade flamenco på en liggande dörr. Snygge hingsten Mustang blev min åttaårings favorit med sin enorma lockiga man och charmiga blick under lugg.







Sandra på sin hingst som sprungit in över en miljon på travet innan han pensionerades efter fullgjorda travår och blev supersnygg ridhäst. Detta var åttaåringens favorit nummer två och de flesta i publikens nummer ett. Men stona var sura på honom. Chateau, till exempel, föredrog två valacker i stället. Lotus har ni redan sett och här nedan får ni se svarte Lotsen som hon också är jättekär i:

Man kan ju förstå varför hon är kär!

Med Anki och Lotsen var Pärla och Hanna som visade hur man kan jobba "socialt" med hästen från marken.



Sedan fick vi se en riktig PRE-valack från Spanien, det fanns faktiskt två av den rasen här i kalla och regniga Kalix. Den här var en vacker svartskimmel med de mest bedårande tulpanöron och stilriktigt flätad man av sin ägare Nina som dessutom syr de vackra brokadvästar ni ser på Anki, Anette, Hanna och några till. Hon syr vadmalskjolar för ridning och figursydda vadmalsjackor och västar. Ridkläder som gör varje man och kvinna till sitt absolut stiligaste jag. Såsom klassiskt skurna ridkläder gör.



















Nästa häst reds och ägs av Annika från Niemisel. En maffig brun kallblodsvalack:





Så skulle Chateau och Maja visa upp sig tillsammans. Det är rätt imponerande när Maja galopperar så samlat att Chateau får vänta på henne när vi skrittar bredvid. Så det visade vi upp. Majans piruetter också förstås.



De var inte rädda för applåder de här två showdamerna:

Så lämnade vi över ridbanan till Ewa på lånad kallblodsvalack en ståtlig bork, Catarina och Lotus och Anette med dagens andra PRE; Marino.



Utan Ewa-Kristina Jälmbrant ingen show eller clinic. Med sin varma stämma och personlighet guidade hon oss alla på sitt sedvanligt passionerade sätt genom denna dag av fantastiska hästar och vacker ridning. Missa inte hennes bok Kvinnor i Kalix och deras hästar-en tanke och träningsbok i kraftskapande ridning. Länk till Ewa - Kristinas hemsida finns här intill, där kan du beställa boken.

Men vad minns mina barn som det roligaste, finaste och mest minnesvärda denna dag? Förutom att åttaåringen tyckte att Mustang var snyggast med Sandras hingst på andra plats och Chateau på tredje, var det bara en sak barnen pratade om när vi kom hem: "Vi vill ha höns!"

 

Fotograf: Teresia Andersson



















Kommentarer
Postat av: Johanna

Det var en underbar dag som tog slut alldeles för fort!

2010-06-21 @ 12:32:24
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma- Lena

Ja, det tyckte vi också, hela familjen. Men det blir en ny nästa år och Inga har redan storslagna planer så den blir ännu bättre!

2010-06-22 @ 21:50:27
Postat av: Bråddjup

Bra dag trots att det var en rätt blöt tillställning mellan varven. Fina och skickliga ekipage. Jag är Bråddjupt imponerad.

2010-06-24 @ 08:41:45
URL: http://braddjup.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0