Alltid på en söndag

För måånga år sedan bodde min häst ca 25 km från mig. Rakt västerut mot Kalixälvens fjällsjöar körde jag varje dag. På söndagarna kom jag tidigt på morgonen, samtidigt som stallägarnas son kom hem från sitt nattskift vid femtiden på morgonen. Jag är morgonpigg, men denna tidiga timme berodde också på att jag skulle vara på ett av mina jobb klockan 10.00. Så efter morgonsysslor och härliga ridturer, slängde jag mig i bilen och skyndade hem till dusch och jobb. En vårvinterdag 1999 när jag åkte hemåt slog jag på radion och P2 var inknappad, vanligen var det P1, och den mest underbara livsbejakande barockmusik fyllde bilen. Jag hade råkat slå på "Alltid på en söndag" och det var kärlek vid första öronkastet. Sedan dess har "Alltid på en söndag" varit veckans radiohöjdpunkt för mig (det började sändas 10 januari 1999-så jag har följt med nästan från första början).

Vassilis Boulonassos måste ha Sveriges mysigaste radioröst och han smickrar oss lyssnare och kallar oss "hedersgäst" i detta program med musik som inte behöver bäst-före-datum. Musiken är inte bara från barocken, nej det är musik från tidig medeltid och framåt till och med barocken, presenterad av kunnige Boulonassos,stillsamt men passionerat.

Denna Pingstdag har jag och min lille Aron varit i Pengsjö 40 mil härifrån och njutit en underbar frukost och sällskap av Miriam, Fredrik , Emma-Lie och Jasmin medan programmet gick på radion, så nu lyssnar jag i efterhand medan jag skriver dessa rader och regnet öser ner. I stället för att körsjunga dricker jag och dottern läkande drycker; Avocadosmoothie (500 gr. frysta jordgubbar, en liter Tranbärsjuice och en avocado mixas) och te gjort på torkad älgört från förra sommaren. Båda två lika goda och välgörande.

En ovanlig Pingstdag blev det också i år eftersom den tillbringades mestadels på E4:an tillsammans med bara en av familjemedlemmarna. Men jag behöver åtminstone inte missa "Alltid på en söndag" som jag nu lyssnar på medan jag kurerar mig och läser och begrundar Pingsten i Apostlagärningarna 2. Målningen, målad 1750 av den österrikiske målaren Joseph Ignaz Mildorfer (1719 - 1785)  anknyter naturligtvis till dagens stora firande av den Helige Andes ankomst-nu bor Gud i oss!

"Då skall de inte mer behöva undervisa varandra...och säga:"Lär känna Herren", ty de skall alla känna mig, från den minste till den störste, säger Herren." Jer. 31.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ja det ska det vara :)

2010-05-23 @ 20:13:31
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0