Snart är det påsk


Pietà. Quadro della Sala Paolo VI dell'ex convento di San Simpliciano a Milano (oggi sede della Facoltà Teologica). Foto di Giovanni Dall'Orto (Pietà. Tavla i Paulus VI's sal i före detta klostret San Simpliciano i Milano (idag säte för teologiska fakulteten.) Fick lite sug efter italienska här, sådant händer, speciellt på våren.


Vi förbereder oss nu för att åka på påsknattsmässa. Men jag vill fortfarande frossa i fastans ljuva musik. Jag hörde en gång ett  barn som ställde frågor till Kulturradions telefonväkteri, han frågade varför det inte finns några påsksånger när det fanns så mycket julsånger. Barnet fick svaret att det finns mycket musik kring påsken och jag säger detsamma, fast man har över 80 dagar på sig hinner man inte bli less på all denna ljuvliga musik.

Fastans musik är smärtsamt ljuvlig, det finns förstås härligt mycket jublande påskmusik också-men den får vi frossa i de 40 påskdagarna och de börjar i morgon.

Här får vi alla frossa några timmar till i fastemusik. Här med Vivaldi och hans version av Stabat Mater Dolorosa och en video som innehåller många vackra pietà-bilder:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0