Vad man kan lära sig av en valp II

Av en valp kan man också lära sig närvaro och att allt har sin tid. När valpen är vaken får man inte glömma bort var den håller hus. Tystnad betyder, som med barn, i allmänhet att något som inte borde hända händer: kiss under matsalsbordet, gnag på nya soffan eller att valpen hittat något gott-kanske giftigt-i diskmaskinen.


På promenad med valpen lös är närvaro extra viktigt. Valpen håller sig nära dig på okända ställen, men den kan lätt råka ut för tråkiga upplevelser om man inte har den under uppsikt. Som jag skrev tidigare, en påhittig valp som Elva lämnar inte mycket utrymme för att grubbla på annat än just henne.



Men valpar sover mycket, till dessa tillfällen får man planera in mysiga middagar med vännen, pyssel och samtal om de stora frågorna och små. Det är ingen idé att försöka göra allt på en gång. Så lär man sig att om saker och ting får ha sin tid blir allting skapat skönt för sin tid.




Kommentarer
Postat av: h-f

Näst efter Kapten K är nog det här en av de finaste valpar jag någonsin sett. Hon är så galet sockersöt, prick som en annan herre jag känner mycket väl (:



Och vilket mysigt dukat bord ni fick till (:

2011-08-14 @ 10:49:54
URL: http://ishav.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

HF: Visst är hon söt, tvåa efter Kapten.

Bordet är helt och hållet Sonjas förtjänst förstås.

2011-08-14 @ 11:58:10
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Julia

Tihi, bra skrivet :D

2011-08-14 @ 12:15:51
URL: http://hastligheter.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Julia: Tack!

2011-08-14 @ 13:18:39
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0