Vinter



Nu är det verkligen vinter här -38 i tidiga morgonväkten. -30 mitt på dagen. I fjällen är det något varmare men det blåser hårt och det blir kallare än kallast som alla vet. Solen värmer lite, så mitt på dagen är det väl ca -28, men i fullmånens vita sken blir det genast under 30 igen.










Några nederländska målningar från ungefär samma tid som när Vivaldi komponerade får illustrera hans "Vintern" ur "Le quattro stagione"/"De fyra årstiderna" stämmer väl in på det fantastiskt vackra, men kalla , vintervädret. Kanske ni tycker det vara ett banalt val, så självklart att en kultursnobb som Barock-Olga inte skulle göra det. Visst, men någon riktig snobb har jag aldrig varit, det är bara som jag låtsas ibland för att få kompisar.

Jag gillar helt enkelt denna musik för att den är vacker och får min fantasi att dansa iväg. Snobbfaktorn lämnar jag därhän. Bara för att många gillar något måste det inte vara skräp. Nej, tvärtom, musik som tål att avlyssnas ofta och älskas av många är också bra musik, anser Barock-Olga.




Kommentarer
Postat av: Lars

Brrrr.... vad kallt ni har där uppe, här nere i söder är 1-3 minus just nu och JÄTTE kallt tycker vi skånigar att jobba ute på kyrkogården :) fin fina bilder och musik måste vara Pieter Bruegel som målat.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Du har så klart rätt, det är Brueghel som målat. Nederländsk vinter ser ju inte lika kalla ut som vintern här just nu, men det var ju i Nederländerna man målade mest och bäst, och vintern ser härlig ut på dessa bilder. Jag gillar vinter, men nu när jag bor i skogen med fransk bil, är det inte så kul med kylan, bilen vill helst inte jobba i dessa temperaturer.



Men jag vet att vår kyla går att stå ut med. I Skåne är det mycket kallare, fast termometern visar annat och så är man inte van, saknar kläder. Jag brukade ha skoteroverall och skoterkängor på kyrkogården. Jag antar att det är svårt att få tag i sådana kläder där nere.

2011-02-18 @ 06:25:08
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0