Den kämpande tron

Måste dela med mig av bra länkar denna andra söndag i fastan.

Joel Halldorf om dagens tema, den kämpande tron.

En film på italienska om Palestrinas liv och musik, full av underbar musik och tidigt barockmode. Bara att höra italienska är åtminstone för mig en underbar upplevelse och sedan all den underbara musik som Palestrina skrev. Dessutom var hans liv spännande fyllt av lycklig och olycklig kärlek, tragedier och triumfer och intriger i det påvliga Rom. Allt filmat i Abruzzo som totalförändrades av jordbävningen i april 2009. Se detta oerhört vackra landskap och den gamla staden som inte längre ser ut så.

Här ser vi ett exempel på hur Rädda barnen använde sina insamlade medel vid denna katastrof, som som vanligt drabbar de fattigaste svårast. Fortsätter också be för Japan, tillsammans med många andra. Här en lista på organisationer på plats i Japan som vi kan stödja.

Svenska kyrkans bön för Japan ger ord när man blir stum i förtvivlan:

GUD Det som hänt och händer i Japan väcker många tankar och känslor i oss. Livet kan förändras totalt på så kort tid. Det vi räknar som stabilt och tryggt är inte alltid det. GUD. Vi ber för de människor som drabbats i Japan, de som skadats, de som sörjer, de som sörjer någon, de som saknar någon, sitt hem, sin gemenskap, de oroliga och rädda. GUD. Du som har lovat att inte överge oss ens i den mörkaste dal, hör vår bön. Amen.



Kommentarer
Postat av: Lars

Intressant Palestrina film (såg hela). Läste i nyheterna idag att japanska myndigheter jagar monterings färdiga svenska trähus 350.000 stycken (inget litet antal) man kan ju föreställa sig hur det är att sova i en gympasal för att man förlorat sitt hem. ska kolla hjälp länkarna nu...

Postat av: Alma-Lena

Lars: Visst var den bra, lagom lång också. Det är underbart att sjunga Palestrina, det märks att han själv sjöng i kör, alla kompositörer funkar inte lika bra i praktiken som i teorin. Han skrev tidlöst vacker musik.



Jag hoppas de kan hitta hus åt alla bostadslösa. Hemsk tanke att själv behöva sova i tält eller gympasal, som du skriver.

2011-03-20 @ 20:54:53
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Absolut fin musik och tidlös :) minns att jag för några år sedan hade ett digitalt uppslagsverk till min dator och i det uppslagsverket gick att lyssna på olika musik från hela världen , en av mina favoriter var palestrinas Missa de Beata Virgine. men även William Byrd och en del andra.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Det måste vara bra med ett sådant uppslagsverk. Själv älskar jag blädddrandet där man hittar sådant man inte visste fanns i pappersdito. Men att musik skulle finnas med, det gör det absolut lockande att spara ihop till något digitalt uppslagsverk.

2011-03-21 @ 06:30:14
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0