Stockholm Early Music Festival




Måste bara göra reklam för Stockholm Early Music Festival 2-6 juni. Men redan nästa helg gå en gratis helkväll med tidig musik av stapeln i Tyska kyrkan mellan 19.30 till 23.30. Där kan man skaffa sitt festivalpass om man har turen att befinna sig i Stockholm när festivalen går av stapeln.



Här kan ni lyssna på en konsert med härligt humoristiska och musikantiska gruppen Red Priest från festivalen 2009, också denna konsert gick av stapeln i Tyska kyrkan men repriserades just i kväll i P2 live . Här nedan får ni höra deras roliga version av Vivaldis Våren; jo för visst är den röde prästen maestro Vivaldi! De spelar dock inte bara Vivaldis verk utan all möjlig och omöjlig barockmusik. En Barock-Olgafavoritgrupp.





Kommentarer
Postat av: Johanna

Red Priests vad duktiga.

2011-03-31 @ 09:13:38
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

När man hör detta är det lätt att tänka att det kanske var så här det var tänkt att låta från början. I denna tolkning HÖR man ju att det är vår. Det är inte alltid lika tydligt i ultrapolerade orkesterversioner

2011-03-31 @ 09:38:39
Postat av: Lars

ojoj vad dom kan :) det kan man nästan kalla musik teater :)

Postat av: Alma-Lena

Johanna: Visst de är så enormt skickliga när de kan leka så här.



Bråddjup: Ja, antagligen var inte alla elever på Vivaldis flickskola lika skickliga musiker som dessa 4 virtuoser, men den röde prästen själv hade nog gillat det, får jag för mig.



Lars: Jo, det är riktigt underhållande med denna slags musikteater, det är verkligen vad det borde kallas. Det blir mer Red Priest framöver, jag inser nu att jag missat dem hittills, men bloggen är ju inte ens ett år, jag skyller på det.

2011-03-31 @ 19:32:45
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Påminner mycket om dom tyskar jag sett på youtube som är en musik teater.



http://www.youtube.com/watch?v=tnAEChdYMSg&feature=related



Fast det var ju mer fart o fläkt i red priest :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Tack för länken. Härligt med de rullande r:en i medeltidsfranskan och tyskan som vi i Kiruna är vana vid,vi tycker det är konstigt att ni orkar säga R:en som ni gör i Skåne, Frankrike och Tyskland idag.

2011-04-01 @ 12:52:06
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0