20-årsjubileum - fel låt vann

20 år är ingen tid alls här på Barockbloggen, men Barock-Olga vill ändå uppmärksamma detta tuppfjät i musikhistorien med en fantastisk musikvideo av likaledes fantastiska Pajala Tatawin.

Ni undrar då har denna eminenta musikensemble verkligen spelat ihop så länge som 20 år? Nej, men deras sångerska är den oförlikneliga Amina. En gång den som fick samma poäng som Carola i Eurovision song contest men ändå kom tvåa efter en lång röstsammanräkning. "C'est le dernier qui a parlé qui a raison" är fortfarande en av festivalens bästa låtar men Amina är numera inte bara fransyska/algeriska hon är också deltidskirunabo och har också en karriär i det musikaliskt intressanta område som utgörs av Tornedalen och Nordkalotten. Musiken hon gör är så spännande, nyskapande, svängig, intelligent och känslosam att jag härmed utnämner Amina till dagens hedersbarockare.

Fel låt vann, men nu kan vi säga att Sverige kom på en delad förstaplats då för 20 år sedan!

Här Amina av idag (ni måste lyssna på låten för att få se denna vackra kvinna):



Och så en av festivalens bästa låtar genom tiderna, lägg märke till hur lik sig hon är. Min dyre make och vännen Andreas brukar rösta efter sångerskornas charm och utstrålning, Amina skulle definitivt ha fått varenda tolva av dem om de hade suttit i juryn, det får hon nu också som ni nog förstår av ovanstående klipp*:



* Här kan ni se den officiella videon i ett brittiskt "inför -festivalenprogram" 1991



Kommentarer
Postat av: Bråddjup

Amina är en fin människa. Det är du också. Ni sjunger dessutom lika bra!

2011-05-07 @ 09:18:13
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Man bugar, bockar och rodnar.

2011-05-07 @ 13:12:33
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0