Ewa-kursen: ridpedagogen Ewa-Kristina



Ewa är en så engagerad och varm person. Det gör att hon också når fram med sin kunskap till oss ryttare. Hon är noga med att aldrig bli arg när vi inte förstår för hon anser att man inte ska förnedra sina ridelever. Det kan låta som en självklarhet för den som inte känner till hästvärlden, men tyvärr är det vanligt med sarkastiska ridpedagoger. Jag har dock haft tur med vänliga ridinstruktörer på senare år men allra mest inkännande är nog trots allt Ewa. Framför allt har hon en sådan blick för varje ekipages möjligheter. Hon skulle aldrig avfärda ens ett ekipage där ryttaren red en mulåsna och det är roligt för oss som aldrig vuxit ur vår ponny.

Här hjälper hon Anette med en typisk barockhäst, PRE-valacken Marino:




























Men lika varm och engagerad är hon när ytterligare en Anette vill ha hjälp med sin halvblodsvalack Bosse:




Precis lika mycket glöd visar hon när hon instruerar överåriga ponnyryttare, fast man inte får tävla sin ponny när man fyllt 18. För Ewa är tävlingen aldrig viktig. Vill man tävla så kan hon coacha en dit, men det är absolut ingen huvudsak.



För Ewa är det välmående och lyckliga ekipage som är målet och alla som tränat med henne vet att hon lyckas.



Ewa är så engagerad att värmen strålar ut från hennes huvud, eller är det himmelsk inspiration som kommer till henne? =)

Kommentarer
Postat av: Lars

Lyckliga du som hittat en bra lärare det är guld värt, vinga och sura lärare är inte kul :P tänk vad bra ni har som är intresserad av hästar det finns ju massor av olika saker att rikta in sig på om man vill , såg lite om "horse archery" igår och vissa länder har tydligen tävlingar med bågskytte till häst, hittade en ungrare som heter Lajos kassai som verkar fenomenal.



http://www.youtube.com/watch?v=NOpOqgotJZc&feature=related



ps för mig som mest rider husqvarna åkgäsklippare på kyrkogården, tänker bara hästen nu inte bytar rikning eller ska stanna och titta på en grästuva.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Vad kul med bågskytte, Ewa har faktiskt en måg som håller på med det, här finns han med:http://barockbloggen.blogg.se/2010/june/19-juni-2010.html#comment.



Du borde leta upp en trevlig ridksola och se att det inet är så farligt med hästar-mest kul!

2011-05-30 @ 15:35:56
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Ingen fara Alma jag tänkte på Lajos kassai som rider utan att hålla i sig och fick en sån där bild i huvudet att hästen plötsligt fick för sig att mumsa på en tuva :) ja det finns många intressanta häst sporter vet inte om mitt intresse är nog. har redan astronomi som hobby och har teleskop och utrustning, men man jan ju alltid besöka en tornering som jag planerat under min semester, vem vet kanske man blir biten :P

Postat av: Alma-Lena

Lars: jag trodde du syftade på dina egna mörbultande upplevelser när du var ung. Astronomi gillar jag med, men nu bara påd en nivån att vi ligger ute i snön klara vinternätter och studerar stjärnhimlen, med norrsken och satelliter.

2011-05-31 @ 18:17:50
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Ni har ju jätte lyx uppe i norr Alma med norrsken och sedan finns det något astronomerna kallar ljusföroreningar som gör att man inte ser så jätte mycket av ljussvaga stjärnor om man bor nära storstäder med gatbelysning , tror det är ganska lätt uppe hos er att hitta en plats där man kan se en nattsvart himmel med alla stjärnor som riktigt gnistrar. Med ögon eller en vanlig kikare ser man massor med kul om man vet vad man ska leta efter och har stjärn atlas.



Min favorit är andromeda galaxen ser ut så här när dom duktiga hobby astronomerna fottar



http://www.astropix.com/IMAGES/SHOWCASE/M31C.JPG



I mitt teleskop ser man mest det centrala ljusstarka pariet men ger ändå en ooooo känsla :) när man vet det är 300 billjoner stjärnor som lyser, var stjärna är ju en sol när då astronomerna börjat hitta planeter till vissa av dessa solar



http://planetquest.jpl.nasa.gov/index.cfm



så är det superkul, oupptäcka domäner i universum för oss människor :)

Postat av: Lars

kanske den här bilden funkar på andromeda :)



Galaxy%28with_h-alpha%29.jpg?uselang=sv" rel="nofollow">http://commons.wikimedia.org/wiki/File:AndromedaGalaxy(with_h-alpha).jpg?uselang=sv

Postat av: Alma-Lena

Vad härligt att komma ut i rymden en dag som denna! Jag skrev just ett inlägg om en relaterad person. Tyvärr kunde jag inte öppna bilderna, men som sagt, jag tycker som du att detta är så fascinerande. Någon jul ska vi köpa ett teleskop åt oss.



Här kan du se mig och de två yngsta pojkarna studera stjärnhimlen, utan ljusföroreningar här i vårt lilla hus vid skogens slut:



http://bjorkfors.blogg.se/2010/december/skabma.html#comment

2011-05-31 @ 22:48:37
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Julia

Vad fint skrivet om Ewa! Jag skulle inte ha något emot att rida för henne, hon verkar kanon.



Korfu är underbart! Tack för alla fina kommentarer. Blir inte så mycket tid över till bloggande och kommenterande för min del, passar på att prioritera allt korfu har att erbjuda ;)



2011-06-01 @ 09:21:51
URL: http://jeldh.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Julia: Du prioriterar naturligtvis helt rätt! Det är bara att se på vädret på dessa bilder-så är det nu också.

2011-06-01 @ 12:49:28
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0