Är du i Stockholm i morgon lördag?

Bild från Sofias blogg

Då kan du delta i en manifestation för pastor Jean och andra utvisningshotade på felaktiga grunder tillsammans med bl.a Sofia, Maja, Stefan och andra som engagerat sig i pastor Jeans fall. Så här skriver Stefan och Sofia:

"Lördag kommer jag att vara ute vid Migrationsverket i Märsta klockan 16.00 för en stillsam proklamation. Vi kommer att stå där, be böner, tända ljus och sjunga lovsånger och tänka på våra vänner, inlåsta flyktingar. Särskilt tänka på pastor Jean. Vi blir en salig blandning av kongolesiska kristna, Elimkyrkans medlemmar, flyktingaktivister och alla andra som vill vara med och stödja oss i vår kamp för en humanare flyktingpolitik. Jonas Gardell har lovat bjuda in alla sina vänner på twitter och facebook. Bjud in dina vänner, twittra, facebooka, maila, ring, utmana folk att komma dit på lördag 16.00. Det blir inget offentligt möte utan vi kommer bara att stå där, tända våra ljus, be våra böner, och sjunga våra sånger.

Kan vi skapa en ny folkrörelse?

Stockholmarna demonstrerar för att en 1000-årig ek ska få vara kvar. Media står på kö för att spegla detta. Polisen tycks inte bry sig trots att man inte har några tillstånd att demonstrera så vitt jag vet.

Är en kongolesisk pastor mer värd än en 1000-årig ek?

Orden är Stefan Swärds, och även om jag inte vill ställa träd mot människor – för båda är värdefulla – är det förstås en fråga som anmäler sig när man ser de unga flyktingaktivisterna på Arlanda och de gamla trädkramarna på Östermalm. Bryr sig 68-generationen bara om träd? Hoppas inte."

Hoppfull musik av Antonio Vivaldi för Barock-Olgas älsklingsinstrument; blockflöjt:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0