Trickträning-nöje med lite nytta i


Chateau och jag gillar trick. Det är därför vi hittar på nya saker att trixa med. En del tycker man alltid ska göra nyttiga saker med häsen och då försvarar jag våra trick med att hon får stretcha efter ridning, hon får i sig nyttigheter från morötterna och blir så mycket lättare att handskas med. Fast det är ju verkligen inte sant-vi gör det bara för att det är kul! Men man kan ju motivera nöjet med att det inte är svårt att sätta grimma på en trixande häst:




Chateau gillar när hon får lista ut vad jag förväntar mig av henne och hon gillar beröm och morötter.Hon trixar även utan morötter numera, men när hon lär sig ett nytt trick använder jag alltid godis. En vinnande kombination när det gäller trickträning. Har man en häst som är busig och tuggar täcken till exempel så är trickträning ibland ett sätt att få hästen så trött i huvudet att täckena får vara ifred. Har man en häst som tuggar på människor får de lära sig att tigga med stil i stället för med våld.



Men Chateau har aldrig haft sådana problem så vi gör det mest för att det är roligt!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Morsning! Ja vita hästar löper större risk att bli "mobbade", det vet jag ;) men förhoppningsvis slutar mobberierna när lilla Hero far. De har bildat "the black maffia". Jag tror nog att jag behöver aktivera honom mer med hjärnan på ridbanan. Ang det där med att bära in träd och sånt i hagen, det funkar inte, för det står redan en miljon granar och tallar där så de äter både barr och bark hehe. Matställen, har vi ju bollen, och jag tänker inte ändra på det. Fast de står oftast väldigt trivsamt där alla tre och äter. Nå nu ska jag ta tag i frukost och hä mig ut och aktivera ;)! Pst trickträning är bra =)

2012-02-25 @ 09:34:38
URL: http://jezzans.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Jessica: Hoppas det löser sig när lill-mafioson Hero flyttar. Annars får du trickträna och traila dig genom livet=)

2012-02-25 @ 15:30:05
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0