Hur rika är vi egentligen?

Svenskar tillhör enligt globalrichlist i medeltal de 1,42% rikaste människorna i världen om man räknar på en årsinkomst av 270000:-. Kolla upp var du befinner dig på listan,själv tillhör jag definitivt världseliten inkomstmässigt, som lärare tjänar jag mer än 99% av jordens befolkning. *


Porträttlik bild av Barock-Olga med barn eller Joakim von Anka och knattarna? Ja, det är svårt att se skillnaden, åtminstone om man ser på inkomsten.
* här kan du räkna om din inkomst i pund eller dollar

Kommentarer
Postat av: Lars

Om jag hade fått lov att välja Alma hade jag valt bort alla dyra utgifter, jag har ca 10.000 kr i månaden att betala: hyror,el,telefon, vespa+lån osv och då har jag ändå inget som är dyra vanor eller lyxigt som båt bil sommar stuga eller liknande och sådant är en kamp om inkomsterna är osäkra, men arbetsförmedlingen/ socialen accepterar inte att man inte är tillgänglig på e-post,telefon och har en egen fysisk adress där man är skriven och att man ska ta sig runt för att hitta arbete. själv tycker jag att många "fattiga" länder har en lyx vi saknar nämligen att man i princip kan vara utgiftslös.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Det har du förstås alldeles rätt i. Låga utgifter gör ju att man kan välja bättre än med en hög lön och höga utgifter. En fördel jag har i Norrbottens glesaste glesbygd är att boendekostnaden är låg, men det blir dyrt med bilen. Skulle man kunna försörja sig helt i skogen (Per-Albin-torptanken) hade mycket frihet vunnits.

2012-01-31 @ 16:12:06
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Exakt Alma, och ni har väl gott om skog och ved uppe hos er måste man kunna spara mycket på med långa vintrar :)



ja det förvånar åtminstone mig att makthavarna idag bara ser lösningar via arbetsförmedlingen i krisens skugga man uppmuntrar folk att försöka starta eget om man tror man kan lyckas, men man tycks helt missa detta med torpare, ha egna höns en bit skog,ved,grönsaksland,hushållsgris m.m man kan undra varför om det är för enkelt och bondaktigt för dagens elit kanske.

Postat av: Alma-Lena

Lars: ja, absolut är de fast i industrisamhällets strukturer och kapitalismens tvång. Penningekonomin är inte en naturnödvändighet.

2012-01-31 @ 18:53:10
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0