Stallet-tips för den som går med stalldrömmar

Chateau trivs i Ingas stall

Inga har ett jättesmart stall. Enkelt och lättarbetat. Här följer lite tips för den som går i stallbyggartankar från Ingas stall:

"Saloondörrar" till boxarna. Enkelt och effektivt sätt att hålla luftscirkulation i stallet och boxarna. U-balk som ramar in  väggar och dörrar gör att gnag på inredningen minimeras. Bärande balkar till boxarna är också helt i järn.


Ljusbetsat trävirke gör stallet ljust.

Ta inte bort befintliga fönster ju större fönster desto bättre. Galler för fönstren i boxarna som lätt skruvas lös vid storstädning och annars är fönster, är bra också för ventilation och liknande. En del bygger bort fönstren-gör inte det. Hästar och människor mår bättre av dem.

Mycket ventilation och värme bara när det verkligen behövs ger god stallmiljö.

Att det saknas rinnande vatten i stallet gör inget. det är bara bra att vattna hästar med hink. Dåligt rinnande vattenkoppar i ett annat stall gjorde att Chateau vande sig vid att dricka för lite. Man minimerar också risken för vattenskador och slipper hålla varmt i stallet för att vattnet inte ska frysa. Hästar mår ju bra i svala utrymmen, helst under 10 grader.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hönät till rundbal finns att köpa på www.sundhast.se. Var noga med att vänja in henne på det, lägg lite hö vid sidan om först så hon inte är vrålhungrig när hon börjar med nätet, detta kan du göra tills du ser att hon väljer bort höet på sidan och inte våldtar höbalen =) Lycka till !!

2012-01-15 @ 09:31:48
URL: http://www.apieceofme.se
Postat av: Johanna

Vad har du för svanskappa till din sadel?

2012-01-15 @ 11:06:19
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Anna Lyckoprick

Ååå, vilken gullig bild på Chateau som tittar ut genom fönstret!



Mina hästar går ute på lösdrift nu. Så stallet används mer som ett ställa att pyssla om dem i (borsta, sadla, hovvård osv). Har inte varit helt nöjd med ventilationen i vårt stall, så istället för att satsa pengar på det, så byggde vi ordentligt vindkydd med halmbädd. & det är mycket uppskattat!

2012-01-16 @ 22:41:03
URL: http://www.lyckoprickar.se
Postat av: Alma-Lena

Anna Lyckoprick: Vi har inget vindskydd annars hade hästarna varit ute mycket mer än i år för årets vinter har ju varit hemsk-med regn/snö och blåst mest varje dag.Jag tror lösdrift är det bästa för hästar om man har ett välkonstruerat vindskydd där bädden hålls torr.

2012-01-17 @ 06:32:28
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0