Bark

Jag har skrivit tidigare om barkbröd och dess betydelse för folkhushållet och folkhälsan. Nu fick jag vetenskapligt vatten på min kvarn från Vetenskapsradion igår där det bland annat sades:

"Lars Werdelin menar också att den nya kunskapen är viktig för att den på sätt och vis säger något om oss själva.

- Det är ju viktigt för förståelsen av även hur vår fysiologi idag fungerar. Vad är vi egentligen anpassade till att äta? Och vad som egentligen kommit fram de här senaste åren med den här nya studien är att dieten varierar ganska mycket mellan även ganska närstående arter, säger Lars Werdelin."

 

Alltså mår människor bra av en massa olika dieter, vi måste inte äta mättat fett och kött hela dagarna och viktigast av allt: bark är bra mat!

 

Alex Sher: Stilleben med bröd och granatäpple ett foto som ser ut som ett barockstilleben från Nederländernas 1600-tal.

 


Kommentarer
Postat av: Lars

Jo det är alla gånger rätt Alma, kommer att tänka på en engelsman som heter Martin crawford som sysslar med forest gardens som berättar att Orangutanger äter ca 400 olika sorters grönt och han menar om vi människor breddad vårt matval så hade vi nog blivit mer härdiga och mått bättre, dessutom om man inte odlar monokultur behövs inte besprutning, naturen reglerar då sig själv som i dessa skogs trädgårdar. Ett absolut måste om jag får det där dröm per-albin torpet ett eget eden man kan gå och mumsa frukt och grönt i som sköter sig själv och inte behöver plöjas och sås :)

http://www.youtube.com/watch?v=GFbcn06h8w4

2012-07-10 @ 20:26:08
Postat av: Lars

p.s angående skapelsens återupprättande (rom 8:20-21) och det rike som är utan slut (Matteus 6:9- 10)
(Dan 7:13-14,18,27) vill jag bjuda mor Alma på en rätt inspirerande video jag fann på nätet (om det går för sig) :)

http://www.youtube.com/watch?v=Zh96fz40q7U&feature=related



2012-07-11 @ 17:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0