Den helige Mikaels dag

Morgonutsikt från min säng
 
Årets pilgrimsvandring kom sent, först vid Mickelsmäss. Temat blev "Motstånd och villighetens skor". Vid Mickelsmäss ansågs det att vintern började och det stämde för Kirunafjällen i år. Snön föll i tre dagar.
 
 
Vi vek av från leden och vandrade dit näsan pekade "och hela tiden är det en tredje med oss". Att följa den gode herden är ibland väldigt självklart, den upptrampade leden behövs inte. Villighetens skor gör vägen lätt även där landet ligger väglöst.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Oj ni är tidiga med snö, hoppas vandringen var givande, skulle varit på Mikaelimarknad idag på ett frilufts museum men det blev tyvärr inte av, kanske nästa år ;)

http://www.fredriksdal.se/program/for-utstallare/mikaeli-marknad/


Svar: Ja, men Kiruna har snögaranti från 1 oktober, så det blir bra för kommunen. Billigare än konstsnö hela vägen. Denna vecka brukar firas römppäviikko i Pajala, förr fick ju anställda i jordbruk byta anställning denna vecka efter skörden och det blev festligheter kring denna frivecka. Utomhusmarknader blir dock lite kyliga så här års. Det blir som bättre mitt i vintern om det är för att man vänjer sig eller för att det blir lägre luftfuktighet vet jag inte. Men nu krävs varma kläder utomhus för att inte frysa. Lika varma som i december med -20.
barockbloggen.blogg.se

2012-09-30 @ 23:43:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0