advent

 
Till adventets fröjder hör adventskalendrarna. Här är det Radions/TVns kalender som intresserar pojkarna, men vi har också kalendern från kyrkan som i år går runt i kyrkorummet i jakt på Gud. Aron som är en stor vän av Sankt Nikolaus var särskilt nöjd med att ärkebiskop Anders var bakom luckan på Sankt Nikolaus dag och att den lilla texten innanför luckan behandlade detta barnens favorithelgon. Så läser vi förstås alltid Julmysteriet av Jostein Gaarder men den kalender som ger oss mest julstämning är ändå Bamses.
 
Liksom kyrkans kalender räcker den alltid från 1:a advent till juldagen, inga halvmesyrer som bara följer december i 24 dagar för att kunna återanvändas år efter år. Och trots att vi vet vad som döljer sig bakom den sista luckan, en fredssymbol/Petruskors, varje år blir vi alltid lika fyllda av julglädje för det var ju Fredsfurstens födelse som gett oss alla dessa kalendrar i advent.
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Håller helt med Aron biskopen Nikolaus som visste att ge goda gåvor är lätt att förstå och sympatisera med ungefär som broder tuck i den tecknade vesionen av roobin hood som tjoar...Prisa gud nu kommer skatteåterbäringen :)

2013-12-08 @ 15:15:20
Postat av: Alma-Lena

Lars: Fast Nikolaus av Myra tog av sin egen rikedom, han var ju välbeställd. Det är verkligen ovanligt med rika som frivilligt ger bort. Inte för att förringa den käre Disney-Tuck=) det krävs stort mod att ta från de rika. Vår regering vågar ju inte det, finns det egentligen någon regering som vågar det?

2013-12-08 @ 21:42:24
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Lars

Det är svårt med det Alma. Det är nog därför medeltids legenden Roobin Hood står sig. Kvittar nog vilken regering som sitter tror jag. tycker mig sett nedmontering av samhälls service och skyddsnät sedan jag växte upp på 70-talet, antalet miljonärer ökar har jag hört. Så som jag tolkar det så har dom rikaste fått lov att fortsätta berika sig och behålla sina förmåner eller till och med utöka dom medans svångremmen är för vanligt folk i ekonomiska kriser.

2013-12-09 @ 05:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0