Hästproblem i norra glesbygden

I morse var hästarna insnöade igen. Nu hade snön rasat från taket på den sidan där jag går in i stallet, vi har gamla handgjorda stalldörrar som vi hittade här i förråden som bara kan öppnas inifrån. Fint men lite opraktiskt vid dessa snöförhållanden då hästarnas dörr inte var insnöad. När hästarna var inne i natt passade en flock hungriga renar på att bryta sig in i hagen och äta hö. Ska hundarna få sova ute i natt?
 
Dagtid vågar sig renarna inte så nära. Idag hängde de en bit bort och mina annars så timida flickor sprang omkring och speciellt Chateau blåste upp sig så hon såg ut som en hingst i steg och hållning. Då vågade de inte snatta hö. Konstigt nog. Jag har nämligen alltid märkt att renar har mest respekt för den ren som har störst horn, de borde alltså inte bry sig om mina hästar, fast Smilla och Chateau är större, de har ju inga horn alls. Men tydligen fungerar Chateaus mäktiga passage med krökt nacke lika bra som en ståtlig krona.
 
Självklart är kameran på vift med h-f så några bilder från idag finns inte. Men ungefär så här ser mina tjejer ut när de skrämmer renar:
 
 
Och så här mycket snö är det och lite till, bilden från i början av veckan:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0