Promenad

Eftersom jag ridit ganska tufft på förmiddagen blev eftermiddagsturen en promenad även för Chateau. Men hon var inte det minsta trött, hon raskade på som värsat ångvälten och plötsligt fick hon världens rodeoryck och bockade och brallade runt mig som en överenergisk 5-åring. Hon vägrar fortfarande bete sig värdigt.
Här ser man trots allt hur hon laddar medan vi för tionde gången stannar och väntar på Smilla och Linnea som ständigt kom på efterkälken bakom dunderladdade Chateau. Kort efter detta blev det rodeo i Holmträsk.
 
Som tur var stannade bara Smilla och såg förundrat på henne, två rodeohästar hade blivit lite mycket för oss. Tyvärr hade Aron kameran just då och han glömde i förskräckelsen helt att fotografera. Trist, jag gillar att ha bilder när sådana saker händer för det har man aldrig på bild. Tusentals bilder på fridfullt betande hästar har jag, men få när de får sina busryck och knappt någon alls på Smilla när hon busar.
 
Smilla, däremot, betedde sig så bra hela promenaden vår lugna lilla by, bjuder inte på stenhård miljöträning precis, men lite omväxling mot tysta skogen med bara träd och snö blir det åtminstone. Och nu vet jag i alla fall att Chateau är i god form igen så hon kan ridas fler än ett pass per dag.
 
Roligt var det också att se att Smilla och Linnea funkar så bra ihop. Jag är den som mest pysslar med henne och detta att göra en häst lydig mot andra männsikor är inte lätt, men det verkar som att just Linnea och Smilla har hittat varandra fast Linnea bara är här på helgerna och loven. De tränar på sidvärtsrörelser mot skolorna och korta och länga steget och det går hur bra som helst, förutom att hon inte brallar med när Chateau svamlar.
Jag hoppas ni ser att de två kompisarna står inringade i ett hjärta av skog på denna bild.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0