Nya erfarenheter: Sele på 8 mars

Idag selades Smilla för första gången. Det gick lugnt till och vi gick en liten bit med den på också, men svanskappan irriterade henne lite . Nåja, snart tar hon även den med jämnmod:
 
Smilla lyssnar mot mig när jag selar på henne, tur i oturen att det varit en eländig vinter med mycket täcke på så hon är van vid att ha saker kring kroppen och hängande remmar som spänns fast är en barnlek. Men när hon haft selen på ca 10 minuter tog vi av den, hon ska inte behöva ha den för länge i början den är ju tyngre och mer skavsårsframkallande än ett täcke.
 
 
Promenaden runt byn blev inte lika lugn som vanligt, nu var vi ute när det var "rusningstrafik"; vi mötte en bil och en lastbil, men det Smilla reagerade på var traktorskopor som vi gått förbi hur många gånger som helst, men de var lite flyttade på. Det reagerar ju alla hästar på, fasta föremål som plötsligt flyttat på sig, en förändrad landskapsbild.
 
Lastbilschauffören stannade när han såg oss och lät oss gå in på en avtagsväg för byvägen är supersmal. Men på denna stora bil reagerade inte Smilla det minsta även om Chateau skuttade lite när den först dök upp bakom kröken. Så skönt med hästvana chaufförer!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh önskar alla bilister visade samma hänsyn...

2013-03-09 @ 07:35:07
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Javisst, det ingår ju i körkortsutbildningen men ändå tror så många att man till exempel kan smyga bakom ett ekipage och gasa på precis när man kör om, eller de som kör förbi jättefort och nära. En gång rörde en bil i mitt ben och stigbygeln med backspegeln, så nära körde de i stället för att vänta på ett ställe där man kan vika av.

2013-03-09 @ 11:40:24
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Julia

Skoj! Duktiga Smilla :D

2013-03-09 @ 21:25:08
URL: http://scenicworld.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Julia: Ja, hon är verkligen duktig!

2013-03-10 @ 07:03:16
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0