Hästjul

 Hittills har julen gett tillfälle till många härliga ridturer med superpigga hästar. Nu är det kallt men med rätt kläder är det härligt med klart väder och pudersnö att plöja igenom och sedan se himlen rodna i öster på hemvägen. Hundarna får följa med och Smilla och Elva har det så kul ihop när vi kommer till "vår" ridäng där de springer fram och tillbaka jätteglada över att ha en kompis som orkar med tempot.
 
Från dessa morgonridturer har jag förstås inga bildbevis det är både för mörkt och för kallt för kameran och för mycket att hålla reda på fyra fyrbenta vänner och fota med lovikkavantar på. Men mitt på dagen tar vi ibland en lugnare tur med fler inblandade och då kan det bli fototillfällen. Idag red både Emma-Li och Jasmine varsin häst och sedan tog Emma-Li en skogstur med Chateau medan Smilla fick äta ifred en stund. Hon behöver ju mer hull och Chateau mer motion.
 
 
Först lära isg att göra i ordning hästarna. Smilla gör jag ensam i ordning.
Emma-Li testade nya ridutrustningen * genom att rida Smilla för första gången i sitt liv. Det blir nog inte sista.
Jasmine red Chateau så det blev lite ridskolekänsla.
Sedan tog Emma-Li över Chateau och Smilla fick vila i stallet och äta ifred en stund medan vi tog en tur ut i skogen.
 
 
 
 
 
*Ridbyxor, ridstövlar, ridstrumpor, ridhjälm och tjocka ridvantar från stalltomten i Holmträsk.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ante

Härligt med era tidiga morronrytter, synd att det är kanske lite för kallt bara. Ett riktigt fint hus ni fått tag i, nytt dessutom ser det ut att vara! :)

2014-12-28 @ 11:46:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0