Ridningens första myrsteg med Smilla

Idag red vi tillsammans för första gången på varsin häst jag och Linnea. Hon red Chateau och jag Smilla. Och när Smilla väl förstått vart hon skulle gå och vad hon skulle göra gick det så bra. Hon börjar förstå framåtdrivande hjälper och hon kan stanna. Stå still när man sitter upp och av är hon redan expert på.
 
Vi är inte vana vid två ridhästar så efter en tur med Smilla lös får vi sadla av Chateau och så rider jag Smilla. Idag fick Linnea rida Chateau barbacka när det vanligtvis är så att Chateau får gå bredvid.
 Smilla är bra på att stå still, men att börja skritta är lite svårare. Här funderar hon på om hon gör rätt om hon följer efter Chateau eller om det är meningen att hon ska stå kvar.
 Här börjar hon förstå att smackandet verkligen gäller henne och skänkelhjälper har vi tränat på sedan hon var liten genom att vi använt en hand som drivande hjälp vid skänkelläget när hon ska fram. Det verkar hon ha kopplat.
 
Aron tappade tyvärr intresset efter en minut att fota men Hr Bråddjup förevigade detta myrsteg för mänskligheten, men för oss det möjliga att ta, meddelst mobilkamera. Snart blev hon i alla fall på det klara om vad som skulle göras och hon klev på i lagom friskt tempo nerför backen ner till vägen bakom Chateau och brydde sig inte alls om snö som föll från träden, skotrar i skogen eller bilar på byvägen. Återigen är det som om hon aldrig gjort något annat i sitt korta liv.
 
 
 
 
När vi kom tillbaka från den lilla utflykten fick Aron tillbaka fotoinspirationen. Det syns antagligen att jag är galet glad. Vilken härlig känsla att allt funkar så bra med lilla Smilla.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt!

2014-02-23 @ 20:18:06
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja, visst är det roligt med gröna hästar. Det är ju annorlunda än med de gamla som man känt ett tag, men absolut lika roligt!

2014-02-24 @ 09:20:16
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Linda

Heja!! Heja!! :-D

2014-02-24 @ 11:51:52
URL: http://www.lmd83.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Linda: Tack!

2014-02-25 @ 20:03:53
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Linn

Men oj vad glad jag blir när jag ser det här! :D Duktiga ni!

2014-02-25 @ 23:58:07
URL: http://enannanfilosof.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Linn: Ja du måste hälsa på och se hur lik hon är Cielona på så många sätt, fast lugnare och det är ju tacknämligt.

2014-02-27 @ 05:52:04
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0