Snörapport

Bland det vackraste svenska språket kan erbjuda är sjörapporten. Poesin i "våghöjden vid Trubaduren" får håret att resa sig i nacken på mig. Snörapporter, är inte lika poetiska, men nu blir det en sådan i alla fall efter veckor av tungt snöfall och stormen Oles framfart i natt. Snödjupet är ca 110 cm mer elelr mindre beroende på hur det har blåst. Min duktiga lilla ponny har varit ute och pulsat i djupsnön ibland fick jag skutta före och ibland kunde jag rida Chateau som skuttade genom snö som var så djup att den nådde mig till anklarna-uppsutten.
 
 
Min tuffa ponny tar sats inför skoterspåret som är det värsta hindret att ta sig förbi för två hästar, hundarna däremot håller sig gärna där. Efter en kort tur fick vi vända jag var blöt i svett i alldeles för varma kläder för jag fick ju sitta av titt som tätt och däremellan var det stora galoppsprång som gällde, svettig ridning med andra ord.
Smilla kämpar på bakom oss jag har kapson på för hon går så lågt med huvudet i djupsnö att ändan på grimskaftet blir tungt av snö så i vinter har jag fått ta kapson på. När jag släppte lös henne idag fortsatte hon ändå bara i spåren på mig och Chateau, hon var trött. I bakgrunden syns en svart prick vid Smillas öronspets-det är Kapten som inte ids följa med utan stannar på skoterspåret.
Skogsturen var tung så vi tog en tur längs byvägen i stället, här kommer vi hem när Hr. Bråddjup tog över kameran. Vackert väder var det efter Ole.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Snön ligger fint i landskapet och mycket har ni också :)här nere i skåne har vi nästan inget lite minus någon dag och plus någon dag. ändå ojjar sig folk nu är jag trött på vintern ;)måste vara bra träning för hästarna som får rejäl gympa.

Svar: Ja, det finns mycket av varan. Hörde igår en intervju i lokalradion med en man som kört i snösvängen i nästan 45 år och han hade aldrig upplevt så mycket snö som nu.

Thomas har en arkeologkompis som kan ringa i februari och läska oss med att hon sätter grönsaksfrön och lökväxter börjar titta upp. Så jag förstår inte hur ni ens hinner bli leds på vintern. det kanske är mörkret som gör det. Snön gör oss starka av all snöröjning och den lyser upp i mörkret och ljuset blir mycket mer effektivt än på sommaren utan snö.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-09 @ 02:38:59
Postat av: Klaus

Får de inte ont i ryggen? Det blir sådana stora rörelser när de ska fram.

Svar: Nej, inte om de är vältränade i djupsnö och branta backar och det är de. Chateau får också helt fria tyglar samt väljer gångart själv, oftast blir det galopp. De har ju också en stor hage där de får träna i djupsnö varje dag när jag sätter ut hö i olika högar så de är bra på att ta sig fram i snön. den är skonsam mot lederna men tung för musklerna, lite som simning.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-09 @ 11:07:02
Postat av: Klaus

I djupsnön, menar jag

2015-02-09 @ 11:07:43
Postat av: Lars

Samma här Alma, började arbeta igår (förra veckan feber och hemma)och upptäckte med fötjusning att snödroppar och vintergäck har tittat fram,nästa steg blir krokus och påskliljor, har planterat några chilli frön i krukor hemma för dom tar god tid på sig och fick min årsräkning från kolonin jag betalade. Så våren smyger sig fram försiktigt här i skåne även om det kan bli bakslag, så jag tycker inte heller det är så trist , det är saker på gång helt enkelt :)folk på kyrkogården brukar komma med små korgar eller dekorationer där lökar ingår krokus/påsk/pingst liljor när dom blommat ut slänger folk dom. Så kollegan Susanne och jag brukar proviantera i skräpbingarna och har en del sådana lökar i kolonin, väntar nu på att dom kommer fram snart och börjar sätta färg på omgivningen, tänker så klart fotografera

Helt rätt med snön, är det blaskigt och regnigt här i skåne och runt nollan, brukar kollegerna tycka att det kan väl bli någon minus och lite snö så lyser det upp.


Svar: Nu har vi plusgrader men inte så många och oerhört mycket snö så inte är det mörkt här inte.
Vad mysigt att börja med trädgårdsarbetet redan! Jag längtar till våren i maj burkar vi kunna göra lite vårbruk. Försådd kan man ju göra inomhus nu. Hoppas på växthus någon gång i framtiden för sol har vi mycket av redan i mars.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-10 @ 03:15:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0