I motiveringen heter det: " Åsa Larsson placerar på ett naturligt sätt bibliska motiv och citat i sekulär deckargenre och speglar miljöer där Bibeln utgör en självklar grund för människors associationer."

Priset delas ut varje år till en person "verksam inom kultur, forskning, samhällsdebatt eller andaktsliv, som i sin gärning bidragit till att göra Bibeln känd och använd". Bland de som fått priset tidigare finns bland andra Kerstin Ekman, Anders Piltz och Ylva Eggehorn.

Pristagaren får ett beställt originalkonstverk som anknyter till någon bibeltext, en jubileumsbibel med illustrationer av Rembrandt samt stipendium i form av en veckas helpension vid Sigtunastiftelsen, skriver Bibelsällskapet i ett pressmeddelande.

Åsa Larsson är 46 år och debuterade 2003 med "Solstorm", den första deckaren i en serie med juristen Rebecka Martinsson i huvudrollen. Sammanlagt har hennes böcker sålts i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige.

Åsa Larsson tar emot priset den 17 januari i stadsbiblioteket i Uppsala. Då blir det också ett samtal mellan författaren och hennes konsult Lena Andersson då bland annat den bibelanvändning som förekommer i hennes deckare kommer att diskuteras.

Svenska bibelsällskapets Bibelpris instiftades 2004 när den världsvida bibelsällskapsrörelsen firade sitt 200-årsjubileum.