Små riddare II

När Elis ridit klart var det lilebrors tur:

Hjälmen!

Här jobbar Aron med halter och igångsättningar.

Aron är mycket nöjd med sina ridbyxor och stövlarna som heter Pony.

Se här hur Chateau lyssnar på sin lille riddare! Hon är en idealisk barnponny, redan som 5-åring lät hon sig snällt ledas till och från hagen av lilla Linnea 3 år. Hon behandlar alla små människor extra hänsynsfullt, aldrig skuttar hon på samma sätt som när jag rider henne, med de små när de rider ensamma, .



Kommentarer
Postat av: Lars

ooooo små riddare i träning :) ja tänk att hästar faktiskt är lite försiktigare med barn. det är något konstigt jag sett på kyrkogården vi har några halvtama kråkor som brukar få rester och bröd och dom jagar skatorna så att dom får stört dyka in i buskarna för att komma undan kråkorna. Men konstigt nog uppför dom sig mot skatornas ungar när dom äter av kråkornas bröd dom ser ynkliga ut och tigger och kan knappt flyga och kråkorna verkar ha någon form av hyfs mot fågel barn.trevliga häst/ridbilder.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Visst är de fina pojkarna, du ska se när de har riddarkläderna på! Jo det är förunderligt hur sociala djur fungerar. Det är det som är så fascinerande med flockdjur. Kul att du har tid att observera djurlivet på kyrkogården. Kyrkogårdar blir ju ofta en oas för allehanda djur. I Poikki matade vi fåglar och ekorrar på vintern för det är så trevligt med djur kring knutarna. Där har vi ju inte så stora problem med råttor, vilket jag antar att ni har i Skåne.

2011-06-02 @ 20:36:01
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

samma här i skåne Alma vi matar änder och fåglar på vintern, kyrkogårdsförvaltningen håller med frö och talgbollar .vi har fågel / djur böcker liggande i fika rummet, ibland dyker det upp ovanliga gäster och då är det kul att kolla vad det är. jodå råttor hade vi i massor för något år sedan och till sist även i fika rummet, tjerna jag arbetar med är jätte djurvänner men när råttorna åt upp ett bröd som låg på köks bordet´+ rått bajs i bröd rosten då fick anticimex komma. Stämmer som du säger att kyrkogårdar kan bli något av en oas. Vi har en damm som kyrkan återuppbyggt som förut var kvarndamm och i den brukar det häcka rörhönor lite halvsällsynta fåglar här hos oss. Hägrar, kungsfiskare har också siktats där. Vi skulle gärna vilja ha gräskarp i dammen som hjälper till att hålla rent det har dom på den största kyrkogården här i Helsinborg i sin damm, men det är lite segt med den saken, vi får se hur det går :)

Postat av: ulla

Så härligt med barn,föräldrar och hästar i fin gemenskap.Den ljusa tid vi har ger också möjligheter till extra trevliga saker också.Ha en fin fortsättning på lovet.

2011-06-02 @ 21:27:30
URL: http://www.textilejoy.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Lars:Härligt med restaurerad kvarndamm-jo karpar borde passa där, alla kloster hade ju sådana karpdammar på medeltiden. Tänk att det alltid ska segas med allt, vari består problemet?



Ulla: Jo det är roligt att vi kan vara tillsammans i stallet, man får njuta av den tid när barnen vill vara med sin mamma.Skönt med lov-lite chans att andas och komma ikapp med tusen rättningar.

2011-06-03 @ 07:26:51
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Johanna

Aron är ju hur söt som helst till häst, duktiga Chateau.

2011-06-03 @ 09:29:53
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Jo de är fina ihop och Chateau är en mammas drömhäst!

2011-06-03 @ 10:23:21
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Säg det Alma :P cheferna har väl sagt någon gång att det där går nog att ordna vet inte riktigt var det hakar upp sig borde finnas och köpa gräskarp någonstans, visste inte med karpdammar på klostrena men förvånar mig inte dom verkar ha varit 100 % självförsörjande förr klostrena, däremot har kyrkoårdschefen berättat om kirskål som munkarna tog hit som mellan varven är en plåga på kyrkogården , ja hungriga kan dom aldrig varit med en sådan grönsak som växer så det knakar :)



http://sv.wikipedia.org/wiki/Kirsk%C3%A5l



Vi har en fast bänk vid dammen och många sitter där och njuter av näckroserna och fågelsången nu på sommaren, några fina karpar i dammen hade varit ljuvligt.



http://www.youtube.com/watch?v=Kdjwo02lFQQ&NR=1

Postat av: Alma-Lena

Lars: Jo klostren ville ju klara sig själva för att bli avskilda från omvärlden och just en julkarp är en viktig ingrediens på julbordet i många katolska länder i Centraleuropa, Tjeckien, Polen och Frankrike till exempel.



Men jag känner till hur kyrkogårdsförvaltningar liksom alltid drar allt i långbänk som de inte förstår sig på själva, som när man ska köpa verktyg och maskiner- inte batteridrivna gräsklippare när de slits för några hundra-nej de ska rackla oh repas och rackla igen, men däremot gärna en mysko specialskopa till traktorn som bara ligger för 400000.



Karpar är nog både för billigt och otekniskt för gubbar med teknikmani.

2011-06-03 @ 13:44:55
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Dom har ju karp i den stora dammen jag berättade om misstänker dom tycker vår er för liten vi har gamla vadarbyxor som hänger i garaget och så får vi plurra ut och rensa vart 3:e år eller så,misstänker cheferna tycker det går bra så.



Annars tycker jag kyrkan verkar rätt framåt och trivs med miljö arbete, den chef som har hand om den biten berättade vid något samtal att när det finns ersättning för dom få diesel traktorer och grävare vi har kommer så bytar vi till vänligare saker så det verkar vara en ganska självklar sak. Minns att jag arbetade i många år på privat städbolag där det mest var pust o stånk när det gällde miljö papper och arbete. verkar som att det ligger mer på kyrkans fat detta med miljö och djurliv. Vaktmästarna kör el bilar mellan dom olika kyrkorna på dom står det "för skapelsens skull" tror att många kyrkfolk trivs och förstår sig på ideologi runt miljö natur och livet.



Men förstår vad du menar har sett det jag med cheferna köper något som är kanon bra (tycker dom) sen ligger prylen och skrotar ;)

Postat av: Alma-Lena

Lars:Vad kul att er ledning är miljmedveten. Jo miljöpolicy har Jukkasjärvi församling också och med förnyelse på chefsposterna, nu när det är många pensionsavgångar, kan nog göra ännu mer. Men vår chef tyckte till exempel att vi absolut inte fick göra om sandgravar till gräsgravar i stället var det okej att hälla bensin, round up och vad kemiskt giftigt som helst på sanden för att bli av med mossan och gräset som liksom våren aldrig ger upp utan kommer igen vad som än händer. Sanden kommer från sjöstranden och är oerhört bördig-Torneälvens stränder är ju som Gosens dal, gödslade av vårfloden varje år.

2011-06-03 @ 17:50:06
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

ja det har jag också hört av dom som varit inom kyrkogårds förvaltningen länge att ogräsmedlet round up var vanligt ättika och andra prylar.



Idag är det 100 % gift fritt som gäller, vi använder barkflis i rabatter för att bromsa ogräs och tjockt med singel i gå gångar + en del arbete med skyffel järn så klart. vi har också en gasol brännare som tuktar ogräset kanske inte 100 % miljömässigt med gasol men bättre änn gift :P sen allt vårt organiska avfall kvistar löv gräsklipp går till en central kompost och tillbaka får vi svart fin matjord.till och med urnorna som ska ner i minneslunden består av papp och påsen inne i urnan där askan ligger är special "plast" som är nedbrytbar



Ja det där med sandgravarna verkar ju vettigast att ha det som gräsgravar när det redan är så väl gödslat :)



Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja man kan tycka det om sandgravar och att slåss mot naturen känns så fel på en kyrkogård. Vad bra att ni lämnat det mesta av sådant bakom er. Kompost finns det faktiskt i Poikki men det tar några år innan den bryts ner pga kalla långa vintrar, men nederst finns fin mull. En sak jag testade av en slump förra året var riktigt fin komposterad hästgödsel. Jag fick kvar gödsel i en säck som glömdes under bron och när jag tog fram den var det fin helt luktfri mull i påsen som mina krukväxter planterades om i och de har aldrig växt som efter den kuren. Nu har jag en stor säck från förra året som väntar på att användas hoppas på samma resultat igen.

2011-06-03 @ 23:10:48
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0