Barock företeelse; slavhandel

Här ser vi den förlorade sonen roa sig med prostituerade som den nederländska barockmålaren Dirk van Baburen föreställde sig scenen 1623. (Fotot från Lessing Archives) Min tanke går till hur den förlorade sonen kunde se så glad ut i sällskap med människor som enligt konstnärens titel på målningen; "Den förlorade sonen bland prostituerade", är köpta för att gilla honom.
 
När jag tänker på slavhandel och trafficking för sexuella syften; det som med en eufemism kallas prostitution, tänker jag alltid på det märkliga i att marknaden finns över huvud taget. Vi vet att 95% av marknaden består av väletablerade män mellan 35-50 år gamla.
 
Den överväldigande majoriteten "kunder"/slavköpare är alltså väletablerade män, gifta män, med god ekonomi i åldern 35-50 år. Ser man till marknadsekonomiska principer är detta naturligtvis inte det minsta förvånande, det är den grupp som är mest köpstark och shoppar mest. Men ser man på sexuell slavhandel som moralisk och psykologisk företeelse är det svårare att förstå. Vad får kunden ut av denna konsumtion?
 
Alla män i Europa mellan 35-50 som har råd att utnyttja barn, kvinnor och män från svåra förhållanden eller fattiga länder sexuellt är ju läskunniga och medvetna om att barnet/kvinnan/mannen de betalar för att få ha sex med inte har någon glädje av den erotiska biten av affärsuppgörelsen och då undrar jag; vad ger det då mannen som betalar för detta. Det normala är ju att en stor del av den sexuella tillfredsställelsen är att partnern uppskattar intim gemenskap med mig.
 
Även om mannen lurar sig till att tro att barnet/kvinnan/mannen är där av fri vilja, för att hen bland tusentals lockande alternativ valde just detta "yrke", måste de väl ändå fatta att hen inte uppskattar sex med honom för hans egen skull utan för hans pengars skull.
 
Det känns bara ödsligt och tragiskt för mig att tvingas köpa vänner som skrattar åt mina skämt bara så länge jag betalar. Den unge förlorade sonen på målningen ovan är kanske lite naiv, men etablerade vuxna män? Nog fattar de att flickor som misshandlas tills ryggraden splittras för att de ska gå med på att ta emot sina "kunder" inte har den minsta lilla glädje av att ha sex med dem. Nog förstår de att Lilia forever eller Call Girl är mycket mer realistiska bilder av prostitutionens väsende än Pretty Woman.
 
Återstår alternativet att dessa män är fullt medvetna om barnets/kvinnans/mannens obefintliga njutning, alltså består då köparens njutning  endast i känslan av oinskränkt makt över en annan människa för en kortare eller längre period. Njutningen består i att, liksom den vidrige godsägaren Svidrigajlov i Brott och straff av Dostjevskij, veta att jag kan mörda min livegne eller fru, ligga med henne/honom eller klösa en massa arbete ur denna person utan att riskera något som helst straff hur jag än behandlar denna utlämnade person.
 
Då kommer den riktigt rysliga frågan: hur kan så många till synes vanliga män ha ett sådant sjukligt behov av oinskränkt makt över en försvarslös människa i totalt underläge, även i Sverige, även idag? Borde vi ta vår kloka prostiutionslag ett steg längre i Sverige och döma "kunderna" till obligatorisk terapi på obestämd tid, tills den gjort verkan? Ja, det tycker jag nog. Vi borde helt enkelt stoppa efterfrågan på denna vidriga lyxkonsumtion.
 
För utan marknad skulle flickor i Rumänien verkligen få arbeta som hemsamariter eller restaurangarbetare med bevarad kroppslig integritet när de flyttar till Sverige eller Tyskland. Barn i Thailand skulle slippa lida av inkontinens vid 9 års ålder och flickor från känslokalla familjer skulle inte luras att ha värdelöst sex med män i farfarsåldern av charmiga bordellmammor.
 
För trafficking/slavhandel/prostitution har bara med lönsamhet att göra och så länge väletablerade män mellan 35-50 år glatt köper slavar per timme kommer flickor och pojkar att få sina ryggrader och liv sönderslagna av giriga hallickar. När de slutar köpa maktfullkomlighet försvinner marknaden och då säljer lata hallickar och bordellmammor hellre andra saker, och vad som helst är bättre än att sälja människor.
 
Lyssna på dagens Konflikt.

Kommentarer
Postat av: חדרים לפי שעה באילת

thanks a lot a good deal this web site is usually
professional as well as informal

Postat av: נערות ליווי בבת ים

Yes. This can be a first choice. I can proceed our analyze and turn into an authorized
psychologist. There are many options in the field. This resume can be strong in the event My
partner and i desired you're an alternative job.

Postat av: התקנת מזגנים

I have visited your website several times, and found it to be very informative

Postat av: נערות ליווי במרכז

We're having coffee at Nylon Coffee Roasters on Everton Park in Singapore.

I'm having black coffee, he's which has a cappuccino.
He is handsome. Brown hair slicked back, glasses which fit his face, hazel eyes and the most wonderful lips I've seen. They are well built, with incredible arms along with a chest that stands out with this sweater.
We're standing before of each other dealing with our
everyday life, what we really wish for money for hard times, what we're looking
for on another person. He starts telling me that
he has been rejected loads of times.

‘Why Andrew? You're so handsome. I'd never reject you ', I only say He smiles at me,
biting his lip.

‘Oh, I can't know. Everything happens for a reason right.
But analyze, make use of reject me, do you Ana?' He said.


‘No, how could I?' , I replied

"So, make use of mind if I kissed you currently?' he was quoted saying as I purchase far better him and kiss him.

‘The next occasion don't ask, accomplish it.' I reply.

‘I prefer how you think.' , he said.

For now, I start scrubbing my your back heel in her leg, massaging it slowly. ‘What can that suits you girls? And, Andrew, don't spare me the details.' I ask.

‘I enjoy determined women. Someone to know what we want. Somebody who won't say yes even if I said yes. Someone who's not afraid when trying new stuff,' he says. ‘I'm never afraid when you try new stuff, especially with regards to making a new challenge in the bedroom ', I intimate ‘And Everyone loves females who are direct, who cut in the chase, like you merely did. To generally be
honest, this is a huge turn on.

Postat av: חדרים להשכרה בהרצליה

Index Search Villas and lofts to book, search by region, find during first minutes a
villa rented by city, a variety of rooms lofts and villas.
Be stunned at the wonderful pictures and data that the site
has to present you. The website is a center for you all the ads inside the field, bachelorette party?

Enjoy a friend who leaves Israel? Regardless of what the reason you must rent a villa
for a potential event or simply a team recreation suited to
any age. The site is also the centre of rooms by way of the hour,
which has already been another subject, for lovers who are looking for a
luxurious room equipped for discreet entertainment having a spouse
or lover. Regardless of what you are searching for, the 0LOFT
website creates a hunt for you to identify rentals for loft villas and rooms throughout Israel, North South and Gush Dan.

Postat av: חדרים לפי שעה בראשון לציון

Index Search Villas and lofts rented, search by region, find in minutes a villa to book by city, a
range of


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0