Riddagbok-Luciadagens morgon

 
 
 
Det har varit dystert på ridfronten på sistone. Det vanligtvis snötäckta landskapet har i stället varit täckt av en isskorpa och regnet har öst ner och gjort livet surt för oss här i norra glesbygden. Ridning är naturligtvis inte att tala om när hästarna halkar runt till och med i hagen och vattenhinkarna får glida på marken för att jag inte ska vurpa med dem på väg till stallet.
 
Så kom den välsignade blötsnön Lucia-natten och genast tinade isskorpan bort och ersattes av ett 10 cm tjockt snölager, som sjönk ihop till 5 medan vi var ute. För det var vi. I flera timmar med vilda hästar.
Vita vidder-äntligen!
 
Vintertid är Chateau alltid pigg men idag, ja, "vildens häst för hon är så vild" kunde man lugnt säga. Bockar och snabba galopper, passage och levader i fullständig oordning gjorde att jag var tvungen att klättra runt i skogsbackar i obanad terräng och rida slalom runt träd i en halvtimme innan det gick att göra något vettigt. Smilla fick springa lös förstås och for runt som Jehu hit och dit. Lyckliga hundar svansade med-äntligen en riktigt lång ridtur med matte och hästarna.
 
Barockridning kan vi nog inte tala om  här, snarare barock ridning. Men kul var det!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0