Det är nog nu

Amazonliljan i full blom just nu
 
Predikaren 3:11  "Allt vad Gud har gjort är skönt i rätta stunden."
 
Vårt samhällssystem bygger på missnöje. Vi ska vara missnöjda med allt från dagens rätt på bamba(skolmatsalen) till nyhetsankarets nya frisyr. Men viktigast är att vara missnöjd med sin egen frisyr, sin egen kropp, sitt eget hem, sina egna prestationer, sina egna kläder och sin egen doft. För allt detta kan åtgärdas med köpta prylar. Om vi altid tycker att allt Gud gjort är fult och i felt stund måste vi ju köpa saker för att fixa till dem lite grann. Prylar som snabbt blir gamla och förlorar sin kraft som glädjespridare fyller förråd och soptippar.
 
Hela systemet skulle falla om vi som har det bra började se att vi har nog. Vi har nog fin frisyr , nog fungerande kropp, nog hemlikt hem, presterar nog, har nog med kläder och nog med doft alldeles av oss själva. "Rik nog som nöjd är" står det ibland på de där broderade bonaderna över kökssoffan i de hem som inte bryr sig om trender här i norra glesbygden. Det är en bra devis för fastan.
 
Dagens middag: linssoppa:
1 dl röda linser
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater+en burk vatten
1 gul lök
Mynta
Svartpeppar
Örtsalt
Grönsaksbuljong (en msk eller en tärning)
(barnvänligare om man smaksätter med 1 msk ketchup)
Skölj linserna i en trådsil
fräs löken grovt hackad och vitlöken tunt skivad i lite rapsolja
tillsätt linserna och tomaterna och vattnet+buljong
koka i ca 15 minuter
smaksätt med salt, peppar och rikligt med mynta och ev. ketchup.
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Mums Linssoppa , brukar ha i någon potatis,lök,timjan ev en bit hemmaodlad chilli , då blir det riv i soppan man har aldrig testat med mynta men ska testa i sommar .

Dom man har runt sig betyder absolut mest , en trevlig middag eller upppiggande e-mail från någon man känner betyder lång mer än prylar och pengar.
och du har så rätt om att systemet skulle falla om folk kännt sig nöjda och inte shoppat loss, nu när det varit dåliga tider har Sveriges ekonomi till stor del hängt på inhemsk konsumtion, men tänk om folk blivit aktsamma och skeptiska till alla löften om evig penga fest.

Svar: Vi har nyss ätit den. Extrakul eftersom Elis varit allergisk mot baljväxter sedan han var liten men i senaste allergitestet fick veta att den allergin växt bort. Detta blev hans första linssoppa på mycket länge.
Ja om vi alla skulle bli nöjda med att ha nog och inte mer skulle jorden räcka längre och åt fler, men Grottekvarnen skulle måhända stanna upp och hur skulle det då gå med guldmalandet?
barockbloggen.blogg.se

2015-02-19 @ 18:02:32
Postat av: klaus

Hr Bråddjup hade ett så underbart citat; "Man har det så bra så att man blir avundsjuk på sig själv"

Svar: Ja, det var hans farbror som myntade detta odödliga uttryck på bredast möjliga Tuolla-mål dessutom.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-19 @ 18:31:16
Postat av: Anonym

Ja en och annan bankir och stor vd hade blivit tvungna att börja arbeta om guldkalven förlorar sin glans, fler svenskar kanske vända åter till att odla åkrar som nu ligger i träda, som absolut hade varit snällare mot jorden om Sverige kunde stå på egna ben istället för att importera maten från tjotta Haiti, med dagens kunskap och teknologi tror jag att svensken klarat sig finnemang även om grottekvarnen gjort halt :) ekonomin förr byggde på natur hushållning och det fanns ändå pengar att bygga katedraler exempelvis.orättvis fördelning och bristande kunskap tror jag var orsak till svält i flydda dar.

Hoppas Elis tyckte Linser var gott, bra att allergin växt bort ,det klarar man sig utan.

Svar: Så är det nog och "mycket vill ha mer" så storpösusarna lär inte frivilligt lägga ner ambitionerna till nivåer som jorden klarar av. Dina Per Albin-torp är betydligt bättre för jordens överlevnad.

Ja, Elis var glad!
barockbloggen.blogg.se

2015-02-19 @ 20:12:07
Postat av: Lars

Och det var Lars som posta klockan 20:12

2015-02-19 @ 20:13:33
Postat av: Bråddjup

Ja kära farbror Willy som bott i Skåne i snart 50 år pratar fortfarande som om han bodde i Tuolluvaara. Inte ens en tillstymmelse till skånska diftonger.

Svar: Ja, han borde ingå i en dialektutställning.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-19 @ 22:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0