Det här med fattigdom och överflöd och djur

 
 
 
Predikaren 3:19 Människans öde och djurens är ett och detsamma: hon dör som de. Samma livsande bor i dem båda. Människan är inte förmer än djuren.

Ibland får jag höra att djuren tar för mycket tid och pengar. En del av dem som tycker så är helt vanliga halvagnostiker. De som blir mest stränga är dock alltid kristna. Djuren tar tid från viktiga saker, djuren kostar pengar som kunde gått till allt möjligt som är mycket nyttigare än hästar som aldrig tävlas och hundar som inte behöver valla renar. Katterna kan väl passera, de äter ju smågnagare. men varför matar jag då fåglar? det är väl ändå Guds jobb!
 
Och visst funderar jag över detta. Rumänska tiggare fick ju för några år sedan göra sig av med sin häst eller åsna pga nya lagar som förbjöd dragdjur på vägarna och så förlorade de sitt levebröd både som uppfödare och åkare. Här sitter jag och matar två hästar som jag har bara för nöjes skull och tiggaren utanför ICA har varken häst eller åsna kvar.
 
Då tröstar den vise Predikaren som menar att djuren har vi för att förstå vilka vi är– och så kloke Klaus:
"Dina djur ska du absolut inte ha en millimeter dåligt samvete över! Vad är det för tok? Skulle det vara synd att relatera kärleksfullt till medskapelsen? Till kännande, längtande, rädda, lyckliga medvarelser? Tvärtom, oerhört tvärtom. Du gör någonting som gläder Gud mycket, det är jag helt säker på."
Dagens middag: Löksoppa
1 stor gul lök
1 msk maizena
Grönsaksbuljong en tärning eller 1 msk.
1 l vatten
Svartpeppar, örtsalt, provencalska örter tex Dragon, Timjan, Basilika, Rosmarin, Mejram, Oregano, Salvia.
 
Hacka löken och låt puttra i olja strö maizena över den och häll över buljongen under omrörning.
Koka upp och låt sjuda 10 minuter, krydda med salt och peppar avsluta med kryddorna om de är färska så sent som möjligt, torkade lite tidigare.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: En hundmatte

Fann din blogg av en slump när jag sökte något på nätet. Långt ner i träfflistan fanns den och jag kunde lika gärna ha missat denna pärla! För länge sedan vände jag kristendomen ryggen, främst för att jag mötte så många kristna som uttryckte sig nedlåtande mot mig för min kärlek till djur. Under många år har jag nästan utgått från att "alla" kristna är så - tills jag fann din blogg. Med dina kloka, inspirerande inlägg och ditt varma hjärta för såväl människor som djur har du lyckats få mig intresserad av kristen tro på nytt.

Svar: Åh, vad glad jag blir! Precis därför har jag blogg och inte bara dagbok, då kan jag möta likasinnade som jag aldrig träffat annars. Välkommen hit! Kommentera gärna, både positiv och negativ kritik tas emot med stort intresse.
barockbloggen.blogg.se

2015-02-25 @ 11:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0