Djursjukhuset

På fredagen var vi på återbesök med lilla Chateaux. Monica tog emot oss på sitt lugna och kunniga sätt. Det är inte bara för att hon tyckte att vi hade ett fint sto som jag känner att hon är en så perfekt veterinär, men det hjälper ju att hon har ett sådant gott omdöme =) Naturligtvis är det hennes trygga sätt och tydliga kompetens och erfarenhet som gör att hon är så perfekt för sitt jobb som seminör och hästveterinär på djursjukhuset här i Vännäs.

Hon är inte bara duktig på djurhälsovård hon kan också bemöta oss djurägare på ett proffsigt och vänligt sätt. Mina små pojkar som gillar att se på Djursjukhuset på TV far ju runt och frågar om ditt och datt och ska se på ultraljudsskärmen och berätta om allt möjligt. Monica behandlar dem så vänligt trots att de båda kan vara lite för mycket ibland.

Med detta inlägg vill inte bara berätta om den knaggliga vägen till ett föl utan jag vill också ha sagt att det är helt på tok att veterinärer numera endast bedöms efter betyg och att betygen ska vara 22,5 från nyss avslutat gymnasium och det spelar ingen roll om du har djur hemma, är uppfödare, är ett socialt geni med människor och djur eller är så där perfekt kunnig och kompetent som Monica i Vännäs om du har betyg som är från 2005 eller tidigare, eller har ett VG bland alla dina MVGn i betyget. Lika gäller för läkare. Vilket uselt urvalsinstrument är inte betyg som varken får läsas upp i efterhand eller bedömas tillsammans med något slags lämplighetstest eller praktik på området.

Jag är säker på att just Monica är ett multigeni som skulle klarat dagens krav men väldigt många ungdomar är inte det och skulle ändå bli utmärkta veterinärer medan mindre lämpade, socialt obegåvade (jag hörde om en manlig veterinär som var rädd för hästar!) ungdomar som lyckats få till de där 22,5 poängen, får en utbildning som de kanske inte alls är lämpade för eller ens använder för sitt syfte i framtiden.

Nog med skolpolitik!

Monica konstaterade att vårt fina sto var brunstigt och att ägget skulle lossna på lördag eller söndag. Hon hade jättemycket brunstslem och vad hon kunde se är inte Chateaux för gammal för att få fina föl även om vi skulle få vänta till nästa år med betäckningen. Hon tyckte att vi skulle göra ett nytt försök med Manzanillo. Hon tog också bakterieprov på henne och lovade att skicka eventuellt recept på penicillin eller sulfa till apoteket i Kalix. Sedan sa hon: "Jag vill gärna att du ringer och berättar om hur det går om du har tid."

Jag blir så lycklig av ett sådant bemötande och engagemang. Monica på veterinärstationen i Vännäs får MVG+ för skicklighet och social kompetens med både djur och människor.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul, inget dåligt betyg du ger henne :)

Lycka till.

2010-08-09 @ 14:31:11
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Tack, Johanna! Monica är verkligen värd det betyget!

2010-08-12 @ 22:04:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0