Förvinterhästar

Så här mysigt lurviga har mina vackra damer blivit nu i den kalla förvintertiden:
 

Smillas snygga man

 
Hästarna trivs bland träden, det är bra med tät skog denna regniga höst. Smilla har haft mycket täcke på. Chateau har regnpäls. Smilla är ganska tunnpälsad ännu, men hennes man börjar bli häftigt tjock och lång:
 

FNs internationella flickdag och min flickas födelsedag

Hurra för alla flickor idag! Var med och kämpa mot barnäktenskap, som är årets tema för FNs första internationella flickdag. I Iran och många andra länder är det tillåtet att gifta bort barn från 9 års ålder. Det vill FN sätta stopp för. Det vill jag också. Därför är jag så extraglad att FN valde min underbara Hanna - Félices födelsedag till Internationella flickdagen.
 
Det passar så bra för hon är liksom en symbol för sturska flickor som inte tar någon skit och det har hon alltid varit. När hon var lill-liten var hennes energiska sätt lätt att misstolka för fördomsfulla vuxna och de tog den rörliga ungen för pojke. Då blev hon svart i ögonen och väste ilsket: "Jag är en flicka!" Det fanns aldrig ett spår av den stolthet som många sk. "pojkflickor" känner över att tas för pojke hos henne. Hon var stolt över att vara just den flicka hon är och det är hon fortfarande. Alltså den mest passande flickan att fylla år just denna viktiga dag.
 
 
Busiga Hanna-Félice med lillebror och brorsdotter, en av de mycket sällsynta soliga dagarna denna höst. Hanna-Félice med lillasyster innan de ska sjunga och spela på brorsdotterns dop:
 
 

Aldrig igen på en söndag

Programbild för Alltid på en söndag, Vassillis Bolonassos: Foto: Stina GullanderJag förstår verkligen att Vassilis Buolonassos måste få pension som alla andra men usch vad ledsen jag blev när det var sista Alltid på en söndag i söndags. Jag var ju dessutom i fjällen och kunde inte lyssna direkt på morgonen. Hoppas efterföljaren tidigt blir lika lyssningsvärd.Det kan förstås aldrig bli samma sak som med Vassilis och Alltid på en söndag, men kanske lika bra på ett annat sätt.
 
Hur som helst har 13 underbara radioår tagit slut och jag önskar att jag inte hade levt i tron att det varar länge än så jag spelat in program att åternjuta, Alltid på en söndag saknar, precis som musiken det behandlar, bäst-före-datum. Tur då att man kan lyssna i efterhand på webben. Här kan man klicka in sig och lyssna och läsa om detta underbara program som Barockbloggen sörjer djupt.
 
Här en bit av ett BBC-program med lite samma passion för Bach och folkbildarvurm som den Alltid på söndag drivits av, alla delar finns på you tube. Dessutom kan man drömma sig till en körövning med en engagerad dirigent, tänk att få sjunga i en kör med Gardiner som ledare:
 
 

RSS 2.0