Testresultat



Nå. redan nästa morgon var Chateaux som vanligt, gick omkring i pojkarnas smultronskog och åt och åt. På kvällen hade stackars mobbade Lotus åkt till sitt och Linnea fick en liten lätt ridtur i lång låg form på Chateaux. Men vi slutade snart för Chateaux blev helt genomblöt i svett och verkade trött.

På fredag förmiddag ringde Monica från Vännäs veterinärstation. Det visade sig att labbet hittat mycket bakterier i provet från Chateauxs livmoder; e-colibakterier. Så vi fick snabbt åka till apoteket och ta ut sulfa och sedan genast ge henne den första dosen. Hon fick en riktig hästkur, om termen tillåts, så apotekaren blev misstänksam: "Hur stor häst har ni egentligen?" Jag förklarade att hon troligen var dräktig och att ägget var på väg till livmodern när som helst så det fick inte finnas något som kunde resorbera detta embryo som det förra. Men hon ringde ändå Monica för säkerhets skull. Det var förstås rätt för nu var det bråttom att slå ut varenda liten bakterie, vilken minut som helst kunde ägget komma ner i livmodern.

Nu har Chateaux fått denna dunderkur morgon och kväll i fem dagar och vi hoppas att allt gått bra. Men säker kan man ju aldrig vara. Det är mycket som står emot livet, kaos vill bekämpa kosmos även i det mikrokosmos som utgörs av Chateauxs livmoder. Om en dryg vecka kan man se det lilla embryot i livmodern på ultraljud, vi får väl se huruvida vi gör ett så tidigt ultraljud, kanske är det bäst att hon bara får ta det lugnt nu efter denna senaste pärs. Som synes på bilden tyckte hon inte det var gott alls med sulfa. Men till efterrätt har hon fått irish mash på kvällen och equigard på morgonen, så det har inte gått någon nöd på henne.











Faktiskt var den där medicinen ganska äcklig, gick knappt att tvätta av från händerna.

Kommentarer
Postat av: en

Fina bilder med fina motiv.

Medisineringen gav den önskad resultat?

2010-11-25 @ 00:34:36
Postat av: en

Fina bilder med fina motiv, därav resultatet.

Medicineringen gav den önskad resultat?



2010-11-25 @ 00:42:02
Postat av: ande

Jag är fullkomligt tagen av dessa fina bilder och miljön tilltalar mej verkligen, den lantliga idyllen.

Min dröm är att få tillbringa en sommar tillsammans med dessa amazoner på grönbete.

2010-12-07 @ 00:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0