Avspänning och vila = koncentration

Idag fick Chateau lite koncentrationsmassage enligt TTEAM-metoden innan ridningen. Den lugnar hästar och lille Lubbe, tre år vild, tyckte mycket om den och blev så fin att rida efteråt. Scooby som skrämde de små rideleverna blev en snäll och lydig ponny av behandlingen. Chateau och jag gillar det mest för att det för oss närmare varandra och jag önskar att jag alltid hade tid till det. Det är bra med lov och stilla veckor.

Massage av öronsnibbarna är toppen och lugnar varje häst. Öronspetsarna är ställen där man kan stimulera endorfiner hos hästar och Chateau nästan somnar av det.



Scooby Doos favoritmassage, rulla huden på huvudet mjukt mellan fingrarna. Mysigt tycker också Chateau och det funkade bra på spände och kittlige Frasse innan borstning så man slapp bli sparkad under rykten.



Det är mysigt med mulmassage också, i stället för brems och funkar nästan lika bra. Efter denna lugnande koncentrationsmassage ryktar jag hästen eller klappar lätt och snabbt över hela kroppen sedan går ridningen oftast som en dans. Önskar jag alltid hade tid med detta.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Såg mysigt ut, värt att testa.

2011-04-20 @ 07:50:58
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Anonym

allt bra?:)

2011-04-20 @ 08:10:51
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja hur som helst stärker det relationen till hästen.

2011-04-20 @ 09:55:06
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag har en häst som somnar vid bukmassage, en som blir alldeles stormförnöjd av massage på halsmusklerna, en som älskar all typ av massage och som gärna masserar tillbaka under tiden samt en som helst blir masserad på bakdelen ;)

Ett utmärkt inslag i vardagen med långa mys-stunder i hagen tycker jag :)

2011-04-20 @ 21:13:51
URL: http://juliaeldh.se
Postat av: Alma-Lena

Julia: Ja, jag önskar jag hade den tiden nu i hagen varje dag. Precis som du hade jag hand om många hästar åt andra förr och då hade jag tid och det är ett så bra sätt att snabbt bli vän med hästar.



Fin hemsida och blogg har du också-tips till alla som gillar hästar här på Barockbloggen! Urtjusiga bilder från Norge utlovas.

2011-04-21 @ 11:48:21
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0