Grunderna i kraftskapande ridkonst: Torrsim med Tim

Sitsen i kraftskapande ridning kallas dynamisk sits För att simma i vattnet brukar man träna torrsimtag på land. Ridning är också bra att öva med "torrsim" för att slippa plåga hästen så mycket och verkligen ge sig tid att fundera på den dynamiska sitsen, balansen och allt annat som hör till ridningen. Vi fick träna på Tim, en spansk sadel på en vinglig ställning med en hög med böcker som stigbyglar.

Prinsen som möter häxan glömmer att hästen känner hans huvudposition-som vi ryttare så ofta gör.

På "Tim" kunde vi undersöka  hur en centimeter utåtvriden häl påverkar min kropp och därmed hästen-samling. Likadant med den inåtvinklade hälen - drivande. Vi kunde också testa att lyfta svanskotan och bädda in sittbenen med våra gluteus maximus, skinkor och känna in balansen i lättridning med dynamisk sits. Vad händer när du lutar dig lite bakåt som för en levad? Vad händer om du under ridpasset vänder dig om och pratar med en bekant vid banan? Man får en klar bild av att väldigt små förändringar betyder mycket för ekipagets balans.

Den här lille killen har förskjutit sin balans som till en levad, eller vadå? Hästen funderar med nosen långt bakom lodplanet för att komma undan det förvirrande tygeltaget.

Man bör inte vända sitt huvud tvärt mot sidan om man inte menar något med det. Det sätter din häst ur balans och du vill ju att din häst ska ha förtroende för dig. På vinglige Tim lärde man sig mycket med kroppen som man redan visste med hjärnan.



Kommentarer
Postat av: Johanna

Spännande...

2011-08-30 @ 09:53:02
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja det var superbra att rida på Tim, han var inte alls så förlåtande som Chateau när man gör något som försätter oss i obalans.

2011-08-30 @ 21:56:22
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0