Grunderna i kraftskapande ridkonst: Torrsim med cykel och att ta emot det hästen ger

På ridbanan blev det också torrsim, här fick vi använda oss av cyklar för att öva exakta ridvägar, tydliga avsikter och balans. Vi skulle cykla så långsamt som möjligt, men ändå i balans, med ordentliga hörnpasseringar. Det var både roligt och lärorikt.  Vi fick också byta varv på olika sätt på våra cyklar för att lära oss att inte kasta över hästen i det nya varvet-på cykel får man planera varvbytet mer för att inte ramla, hästen är ju oftast så bussig att den försöker rodda upp det när man slarvar.

"Som om jag inte skulle kunna så enkla saker, jag bara frågar. Kom och skriv mig det på näsan-den som vågar!"

I kraftskapande ridkonst använder man sig av omvänd volt tillbaka, inte volt tillbaka. Den omvända volten tillbaka har många fördelar; man får hästen korrekt böjd ut på spåret, man förbereder piruetter på detta sätt och man kan bygga upp många stärkande övningar kring omvänd volt tillbaka. Över huvud taget försöker man i kraftskapande ridkonst alltid tänka ett steg till. " Nu är vi här-men vi har vårt mål där, så det vi gör nu ska vara ett steg på vägen mot målet." Man försöker undvika sådant som fördärvar vägen till målet, man kan ju exempelvis fundera över varför man gör framdelsvändningar när man vill få hästen att bära mer vikt på bakdelen?



Hörnpasseringarna gymnastiserar hästen och gör den stark om de görs noggrannt

Det är på samma sätt med allt man gör, när hästen bjuder på något som liknar något ska man berömma för man kan få nytta av det i framtiden. Det där skuttet kanske är första steget mot en levad. Det där energiska trampet blir ju i framtiden piaff. Passagen ligger nära till hands hos Chateau, så det är bara att lägga till hjälperna när hon börjar ta sig fram i passage över en snötäckt äng eller när hon är speciellt energisk.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0