Hundliv II

Även med hundar kommer en massa annat till på köpet. En intelligent tremånadersvalp med god kondition behöver stängslas in. En vecka av trädgårdsarbete tog det att stängsla in det mesta-men då hittade Elva på att springa längs bilvägen in till grannen vars dörr stod på glänt i sommarkvällen. "...man får ha tålamod oj, oj, oj".


Stickiga hallonsnår, förvuxen skog och tonvis med nässlor ska bort för att ge plats åt ett snyggt stängsel som inte ens smarta Elva kan överlista.



Det mesta vi behöver finns redan i trädgården, samlat genom åren, ett stängsel var till och med fastväxt i träd och fick huggas loss. Snälla grannar lånar ut sina gamla valpstängsel men det saknas verktyg och vissa stängseldetaljer så vi fick handla. Vi köpte bland annat en "skogshammare", det ångrade vi inte.  Elva får balansträna i kundvagnen på stora byggvaruhuset, det tycker vi alla är kul. Elva gillar utsiktsplatser.



Valpstängsel lånat från grannen ska upp. Längst ner till vänster skymtar skaftet på det underbara redskapet "skogshammaren", en kombinerad yxa, lyfthake och slägga. Med den lyckades vi hugga lös de fastvuxna ameringsjärnen som fick bli stängsel, pålar bultades ner i backen och rötter och stenar bändes undan. Varje kvinna bör ha en sådan!



Kommentarer
Postat av: h-f

Åh, Sonja ^^ Vad jag tycker om det där skrattet, jag kan höra det hela vägen hit (:



Det ser ut som att de har stor tomt, kul för lilla Elva att hyssa runt där ^^

2011-08-12 @ 22:36:02
URL: http://ishav.blogg.se/
Postat av: h-f

Ps. Läste förresten i senaste "Härliga Hund" om hur man kan göra sin trädgård hundvänligare. De tipsade om att sätta ut stubbar, eller mindre bord eller liknande för hunden att hoppa upp och hålla utkik på. Kanske en idé för Elva ? (: Ds.

2011-08-12 @ 22:38:01
URL: http://ishav.blogg.se/
Postat av: mamma

H-f: Jo, jag tror jag skulle kunna bo hos Sonja, jag kunde bli tjänstefolk! Man blir så glad med henne. Det där tipset passar bra till Elvas trädgård, hon gillar verkligen utsiktsplatser och det finna mycket att göra sådana av bl.a. ett dött äppelträd.

2011-08-12 @ 23:49:52
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0