Rödluvan och vargen revisited-ett hundliv

Så här avslutades sista avsnittet av varg-temat i sommarreprisen:
«Här i Sverige finns inte en enda vargflock, inte ett enda revir som får vara ifred från laglig eller illegal jakt. Vad skulle hända med överbetningen av tallplanteringar, fjällhedar och renlav med stora rovdjur i någorlunda livskraftiga populationer? Hur skulle fjällräv, ripa och fjällämmel klara sig? Skulle dessa stammar öka som forskarna tror och som de gjorde i Yellowstone?



Det vet vi inte, det får vi antagligen aldrig veta, alla vi små Rödluvor i Sverige. För här vann jägaren en sådan slutgiltig seger över Vargen att knappast ens den vänlige Lilla Vargen har en reell chans att utveckla ett normalt vargbeteende med en normal familjestruktur. Den struktur som är så lik vår att vi när som helst kan ta en vargvalp till oss och den skulle lyda oss som den följer sitt alfapar. Och det är ju också det vi gör hela tiden, fast vi kallar dem inte vargar när de bor hos oss, då kallar vi dem hundar.»

Nu fortsätter vi med den mest naturliga av fortsättningar: hundar! I en vecka har bloggen gått på sparlåga då Barock-Olga levt hundliv med denna lilla bedårande vilde:

Elva, 3 månader, Border collie


Kommentarer
Postat av: ulla

Vilken sötnos!

Livet börjar att normaliseras här men Magnus är hemma ännu några dagar.Yllesockar i sandalerna och det tyder på att sommaren är på våg till "varmare" trakter.På måndag.....

2011-08-10 @ 17:11:51
URL: http://www.textilejoy.blogspot.com
Postat av: Alma-Lena

Ulla: Jo, hon är så söt-men vild. På måndag börjar mitt nya liv enbart på Manhem och med franska C. Det blir nog väldigt bra, lite lugnare än förra läsåret.

2011-08-10 @ 18:30:09
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv: Det finns väl inget fel på kor? Eller vad menar du?

2011-08-10 @ 20:37:34
URL: http://kalvgalen.se
Postat av: Vilja - Sveriges största häst o kalvblogg!

sv: Tror inte Malin läst mitt inlägg, haha ;)

Nej precis, det är ju inget fel på kor!



sv2: Ja dumdristiga är vi nog allt :) Många tänker nog också "Det händer inte mig"..

2011-08-10 @ 22:38:47
URL: http://kalvgalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0