Vänner

Vännerna Ann-Helen och Petri vars hus alltid står öppet för mig


Psaltaren 133 En vallfartssång av David.

Vad det är gott och ljuvligt
att bröder är tillsammans!
Det är som när den fina oljan på huvudet
rinner ner i skägget, i Arons skägg,
som faller ner över dräktens linning.
Det är som när Hermons dagg
faller över Sions berg.
Där skänker Herren välsignelse,
liv i alla tider.



Orientalisk gästfrihet och estetik hos Ann-Helen med en duk från Israel där hon har en av sina familjer

Jag gillar den här psalmen ur Bibelns sångsamling Psaltaren. Den talar så tydligt om den överflödande lyx det är att ha vänner. Sommaren är en tid när jag hinner umgås lite mer öga mot öga med vänner och de finns där för mig fast jag är en usel vänvårdare. Jag glömmer födelsedagar, tappar bort adresser och telefonnummer, hyser en djup misstro mot att att ringa upp folk om jag skulle ha numret, jag har ingen Facebook och jag köper usla presenter. Till detta har jag ett mycket gott minne "bakåt" medan det är nästan obefintligt "framåt", så någon jag sist såg för 10 år sedan känns som någon som fortfarande står mig nära när jag träffar den stackaren som knappt minns att jag finns.

Sabbe,
kompis från förr som kom ihåg mig trots att han inte ens visste om att de yngsta barnen fanns


Linda, hästvännen som jag känt sedan hon var så liten att hon var helt lagom stor för att rida Chateau. Nu är hon modellång.

Ändå har jag vänner. vilken lyx, vilken nåd och vilket överflöd. Det är verkligen som oljan som man inte sparat på och som flödar över alla bräddar. Något jag inte alls förtjänar ges mig. Sommaren är en tid när jag tänker på det speciellt mycket, då har ju jag äntligen tid. Jag reser hem till Kiruna och hem till vänner på andra mer avlägsna orter, jag hinner prata, skriva brev, mejla och hälsa på. Då känns det verkligen som berget Hermons dagg som rinner ner i torra dalar och allt blir grönt och friskt igen.


Vänaste vännen, sista kvällen hos lilla Elva och hennes familj

 


Kommentarer
Postat av: Miriam

Har två hästar som AKUT behöver nytt hem!! Före den Har två hästar som AKUT behöver nytt hem!! Före den 11 September måste dom flytta från sitt nuvarande hem. Varmblodsvalack f:99 Arabhingst f:98. För mera info:

Ring 0702675550 om jag inte svarar lämna ett meddelande. Hästarna finns i Norrbotten just nu.

Kopiera gärna och sprid vidare! Vill helst slippa avliva dom då dom har mycket kvar att ge.Jag tänkte om det är något för dig eller Linnea :)

2011-08-24 @ 12:56:36
Postat av: Alma-Lena

Miriam: Det där vill nog inte Thomas se=) nu önskar jag igen att jag hade ett stall. En hästgård på önskelistan-man är väl ödmjuk och modest;)

2011-08-24 @ 21:17:11
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Miriam

Ja man måste ju ha någon stans att ha hästen med, tänkte bara om ni var intresserad.Jo drömma kan man alltid:) vad vore livet utan att drömmar! Men det är som du säger att man måste vara "Ödmjuk" man är inte ensam i livet, utan det är flera drömmar som man ska hänsyn till.

2011-08-25 @ 00:06:32
Postat av: Alma-Lena

Miriam: Ja intresserade är vi naturligtvis! Ska faktiskt titta på ett hus i helgen-får se vad som händer.

2011-08-25 @ 20:06:01
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0