4:e advent: Bach Magnificat i D-dur


Pappa Bach förstår verkligen hur tuff mamma Maria är. Det hörs i hans version av lovsången-fullt ös!



Dirgent: John Gardiner, Monteverdikören sjunger, Engish Baroque spelar och inspelningen är gjord i Santa Maria Maggiore (den större heiiga Maria)i Rom.

Kommentarer
Postat av: Lars

Det var tryck i den med pompa och ståt :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Javisst! Sådan är ju precis Marias lovsång=magnifik. Tänk att det måste vara en 18-barnspappa som fattar att det inte är en stillsamt kontemplativ lek att åta sig föräldraskap.

2011-12-19 @ 15:48:00
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

puh 18 barn , det måste krävt nerver av stål och sedan komponera musik på det är en bedrift i sej :D har sett kate+8 på discovery channel som handlar om mamma kate och 8 småttingar, det är verkligen full fart. Kan tänka mig hur det skulle vara med 18.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Han lade förstås ut det mesta på fruarna (han hade två, fast en åt gången)men det krävdes säkerligen mer disciplin att få ett sådant hushåll att fungera och mammorna var ju ständigt gravida dessutom. Inte konstigt att kvinnorna hade låg medellivslängd.



Hela familjen var musikalisk och många av JS Bach barn blev skickliga kompositörer de också. Hela släkten Bach var som en stor musikskola, eller ett musikaliskt konservatorium, kusiner, fruar, sysslingar och barnbarn-pappa Bach spred den himmelska härlighetens musik omkring sig och de sina.



JS Bach sa: Början och slutet av all musik ska inte vara något annat än härligheten av Gud och själens förfriskning.



Och: “I was obliged to be industrious. Whoever is equally industrious will succeed . . . equally well.” (jag var tvungen att vara flitig. Vem helst som är lika flitig kommer att lyckas lika bra."



Hmmm, säger Barock-Olga-var det verkligen bara flit? Var det inte också en kreativ och musikalisk miljö, flitiga fruar och lydiga barn?



2011-12-19 @ 20:04:31
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Talade Bach engelska?

2011-12-20 @ 08:05:19
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Nej, han sa det säkert på tyska men jag är dålig på detta språk så jag kunde inte leta efter det på tyska. kanske hr Bråddjup vet hur det låter "på rikt".

2011-12-20 @ 15:03:56
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0