Sommarens fröjder III



Sommarnätter är ljusa även i Pengsjö trots att det ligger söder om polcirkeln. Mitt i natten ser det ut så här. Sommarnätter är ljuvliga, ofta tar insekterna paus så hästar och andra som är ute i natten får vila från den sommarplågan.









Men det är härligt att komma till Björkfors igen.där man ser solen i norr klockan 1 på natten och där det är så här ljust när man tränar piruetter mitt i natten:



Kommentarer
Postat av: Johanna

Vackra bilder!

2011-07-01 @ 17:05:48
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Lars

Härliga bilder med lite natt dis, får minnes bilder av tidig morgon på mormor och morfars gård och att det verkligen doftar grönt och sommar :)



Att människan mår bäst på gröna ängar med mumsande hästar och kossor konstaterar DN genom vetenskapliga rön.



http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-livet-pa-landet-bra-for-hjarnan



Dom kloka som levde förr visste det "på känn" vill jag våga påstå ;)

Postat av: Anonym

Det är trolskt vackert i Pengsjö. Dag som natt.

2011-07-01 @ 18:57:20
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Jo, et är fint söderöver också!

Lars: Andra undersökningar har också visat att barn blir intelligentare av att leka i skogen i stället för på tillrättalagda lekplatser. Det är bl.a därför moderna lekplatser ofta har stora och varierade klätterställningar. Men jag tror, liksom du och undersökningen i DN, att även grönskan, djuren och tystnaden är viktiga.



För barn är högfrekventa ljud som vindsus, vattenbrus och fågelsång bra att lyssna till för att hörseln ska utvecklas normalt. Även vuxna mår bra av dessa ljud. Lågfrekventa ljud gör barnen och vuxna trötta och ger hörselskador om de pågår för länge och hos barn utvecklas inte hjärnan optimalt av lågfrekvent buller.



Bråddjup: Jo, Pengsjö sågs ju som en speciell plats av samerna som var där först, det är lätt att förstå. Det var nog inte bara det norrflytande vattnet som gjorde detta till ett gott viste. Hela dalen påminner om Elronds Vattnadal för mig.

2011-07-02 @ 06:14:43
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0