Trösterik läsning kring sorgen i Norge

Ann Heberlein har skrivit så bra om reaktionerna efter händelserna i Norge:

«Det finns fog för den rädsla många människor känner i dag. Men det finns också goda skäl till besinning. Rädslan begränsar människan och beskär hennes frihet. Rädslan tar makten över henne och styr hennes beteende. Inte sällan leder rädsla till att människor beväpnar sig och därmed bidrar till att göra världen till en ännu farligare plats. Det måste vi akta oss för. Människan behöver inte mer vapen och misstänksamhet. Människan behöver tillit, inte blind tillit, men tillit till att de allra flesta människor vill väl och att världen för det mesta är en trygg plats.»

 

Läs hela artikeln här.

 

Ett requiem av Tomas Luis de Victoria (1548-1611) skrivet 1605. Kören i Westminster Cathedral sjunger


Kommentarer
Postat av: johanna

Det är verkligen svårt att förstå det hemska som hänt i Norge, ett land som ligger oss så nära....

2011-07-24 @ 09:44:33
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Lars

Jo sant kom plötsligt att tänka på en vers i matt 24 "Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta"



Tror det är viktigt också att beslutsfattarna bygger ett generöst samhälle måste vara pest att vara ung i dag med alla krav man läser om ungdommar som inte har någonstans att ta vägen och väljer att göra "karriär" hos ligor, har förstått att mördaren i Norge en gång var en vanlig kille men blivit alltmer isolerad och bitter, men naturligtvis är vi i slutändan själva ansvariga vad vi göder i vår tanke värld hat eller kärlek oavsett tråkiga omständigheter.



Postat av: Alma-Lena

Johanna: Jo, det är väl som Heberlein skriver, eftersom vi är människor är det normalt att sådana här händelser är ofattbara för oss. Det visar att vi är friska, vi som tycker det är obegripligt.



Lars: Absolut tror jag att den tilltagande kommersialiseringen och arbetslösheten i samhället bidrar till att sådana här ensamma människor förbittras och blir allt tokigare i sällskap med andra bittra människor via nätet.

2011-07-24 @ 12:06:42
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0