Fart och fläkt


Barock-Olga lever efter barockens osvenska motto: More is more! Idag ska jag vara barockt överdriven när det gäller att visa bilder med fart och fläkt här på bloggen:
Kommentarer
Postat av: Lars

fin fina häst bilder.Man kan läsa om slaget i Helsingborg 1710 att svenskarna vann och danskarna evakuerades över sundet men innan dess hade man beslutat sig för att ställa till elände för den framryckande svenska armeen man tog kål på alla hästar man hittade i Helsingborg slängde dom i brunnar och i källare. dom svenska soldaterna ansåg det ovärdigt att hålla på med hästlik det fick bödlen sköta tyckte man till sist blev nejdens bönder tvångs kommenderade att ta hand om dom döda hästarna.Tror det speglar att hästen hade en ganska stark ställning i det gamla bonde samhället.Annars denna soliga fina dag spinner jag planer att jag ska göra min ballkong till en grön oas och har precis skördat gräslök och citronmeliss och dricker nu citronmeliss tea faktiskt :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Skönt att du har finväder. Här är det tromber och regn om vart annat, vilken fjällvädersaktig försommar det är. I fjällen skiftar vädret på en minut-jag lovar. Jag går aldrig ut på fjället utan kompass så man kan kolla att man inte går i cirklar för dimman kan när som helst lägga sig tät och även mitt i sommaren kan man plötsligt befinna sig i en bländande snöstorm.Vilka hemska saker folk kan göra i krig! Jo, hästen hade den högsta statusen av lantbrukets djur. Exempelvis gick man upp ett varje natt för att mata hästarna så de skulle må bra. Hästar åt man inte, mannens arbetskamrat ville man inte tugga i sig. Men Bondhustruns arbetskamrat, kon, kunde man däremot äta. Djurens status kom sig av människornas status.

2011-06-04 @ 13:34:01
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Härliga bilder :D

2011-06-04 @ 13:58:48
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Lars

Jo krig är ingen höjdare jesus är ju kung för alla oavsett hudfärg och respekt för livet sätter jag väldigt högt.Guds rike mycket viktigare än att puckla på varandra på grund av nationella makthavares intressen ;)Hoppas det fina vädret kommer till er också Alma så ni slipper tromber

2011-06-04 @ 14:34:52
URL: http://www.youtube.com/my_favorites
Postat av: Alma-Lena

Josäfin: Tack-man blir glad av dessa fartfyllda bilder och det passar med dagens vilda blåsväder.Lars: Ja krig är sannerligen det yttersta onda ett samhälle kan utsätta sina medborgare för. Det är verkligen förvridet att krig kan motiveras av präster med "kristliga skäl", de första kristna var radikalpacifister.

2011-06-04 @ 21:19:01
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

Samma här Alma inget får ut mig i något krig för att det är "guds vilja" ja i den tidiga kristna församlingen blev man diskad från dopet om man var soldat som hade order att döda, motivationen var att det visade förakt för gud. Den motivationen tycker jag inte är svår att förstå om man ser gud som allt livs skapare :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Jo, det var ju så i urkyrkan, men sedan, när Konstantin gjorde kyrkan till statsreligion lät hon sig delvis korrumperas-men bara delvis-än lever hon ju!

2011-06-04 @ 23:37:55
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Lars

jo man biter inte gärna den hand som föder en om man allierat sig med makten ;)tycker det är rätt trist och sorligt med kristna som försvarar krig och dödande men man får väl hoppas på någon slags "väckelse" eller uppvaknande bibeln pratar ju mycket om att söka guds vilja och helgelse. Att kristna förstår att släcka människoliv inte leder på rätt håll ifall man söker kunskap om gud helighet och frid med gud.

Postat av: Alma-Lena

Lars. Ja det är konstigt hur svårt det är att stå emot grupptryck fast åtminstone kristna borde vara immunare än andra mot det.

2011-06-05 @ 11:58:14
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0