1 maj



Hästar med RAO måste dricka mycket. Chateau har alltid haft ett "drinking problem" hon dricker alldeles för litet, på vintern föredrar hon alltid snö och på sommaren får hon i sig mycket vätska genom gräset men på våren kan det bli ett problem med kolikkänningar som följd. Vår veterinär gav då rådet att blanda äppelcidervinäger i vattnet och se då drack hon lite mer. Men nu verkar hon märka själv att hon behöver dricka, hon dricker vatten som aldrig förr,ett gott tecken.

Annat som jag snappat upp om RAO är att Ventopulmin kan ge svettningar och muskelskälvningar som sällsynt biverkan. Tack och lov verkar Chateau bara må bra av det. Hennes andning är betydligt lugnare och kvickdragsranden är helt försvunnen som synes. Jag har också fått veta att det är viktigt att hästar med andningsproblem får äta från marken, det öppnar upp luftvägarna. Det märktes när Chateau fick mat i krubban att hon hade väldigt svårt att andas.

Idag fick de en rundbal som vi försökte sprida i hagen för den var inte så torr att den håller i mer än fyra dagar annat än om den får torka lite. Just nu är vädret perfekt för torkning, en torr kalla vind blåser. Hösilage är vanskligt men detta var ett silage som luktade jättegott och hästarna åt förtjust. På kvällen var det bara Majan som åt, Chateau var proppmätt. Det ser man inte ofta så nog märks det att hon inte är frisk.




Kommentarer
Postat av: Bråddjup

Höet luktade verkligen gott, det var nästan så att jag själv tog mig en smakbit. Vad som däremot luktade lite mindre gott var bilen. Fortfarande känns metallukten i stackars Saaben. Den fick slita hårt med det där lasset...

2011-05-03 @ 08:30:59
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Ja det var verkligen smakligt och på så sätt har vi verkligen tur med vädret, dessa kalla nätter och dagar gör ju att det håller, hoppas jag, tills hästarna ätit upp det.



Ja det var nog inte att tänka på att cittran hade tagit det där lasset. Då är det bättre med en tyngre bil.

2011-05-03 @ 10:10:53
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0