Solig morgon

Varannan vecka är jag inte enastående med busiga barn därför hinner jag rida varannan måndag morgon eftersom morgonen går lite lättare och vi kommer iväg i tid. Våra snälla dagisfröknar börjar jobba redan 6 och det har varit en tillgång nu när Chateau fick RAO. Denna morgon var dessutom speciellt solig och härlig:


Gärna en härlig ridtur på banan, men först en rejäl rykt. Chateau älskar att rulla sig och sover gärna i leriga hörn av hagen. Varje dag ser hon ut som om ingen borste någonsin varit nära henne.

Vi jobbade galopp-travsluta och tramp, ett kort pass. men kraftskapande ridkonst innebär inte alltid timslånga pass. Man kan göra mycket med effektiva övningar och många övergångar. Just nu ska ju Chateau bli lika stark som innan RAOn slog till så det bir många styrkeövningar i skritt också. Vi slutade mitt när trampet satt som bäst. Då slängde jag mig av och så fick hon en morotsslant. Då känner hon tydligt att hon gjort rätt, både eftergift; den tydligaste eftergift vi ger är ju att sluta påverka helt genom avsittning, och med godismaten nummer ett.

Sedan fick hon medicinblandningen och stod och solade belåtet:


Så lämnade jag två nöjt silagemumsande hästar i solen innan dagens lönearbete tog vid.




Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt det låter med ett morgonpass...

2011-05-23 @ 21:47:04
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Jo det är en perfekt början på veckan. Redan i morgon blir det annorlunda, men då har jag hunnit tanka energi i morse.

2011-05-23 @ 22:14:43
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0