Veterinärbesök



Nu har veterinären tittat, lyssnat och klämt på Chateau för att kolla hur hon svarar på medicineringen. Veterinären var förvånad över hur bra hon var, det hördes inte minsta pip från lungor och bronker. Hon hostade inte ens när vi sprang hon och jag. Det är det normala, enligt veterinären, att hästen hostar i början av ridpasset. Men det gör hon ju inte alls nu, och har inte gjort den senaste veckan så det är dags att börja rida ordentligt igen och trappa ner medicineringen.

Jag fick också veta att när hon svarar så bra på denna medicin så behöver hon inte var ute jämt till exempel när det är jättedåligt väder på vintern. Långa utevistelser men inte dygnet runt känns bättre för mig, för jag märker att hon sover bättre inomhus. Men blött hö eller silage för resten av hennes liv blir det.

Det känns som en oerhörd lättnad, det där med stenar som faller från hjärtat är en perfekt metafor för mn känsla just nu. Nu är det dags att sätta henne i samma form som hon var innan RAOn slog till. Det ska bli kul! Hon är pigg som en mört just nu så det är skönt att veta att jag inte behöver kämpa hela tiden för att hon ska gå lugnt. Om några veckor blir det "ponnyklubben rider igen!!!"


Nu ska magen bort, Chateau!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad härligt att hon blivit så pass bra!:)

2011-05-19 @ 07:44:30
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Skönt! Då kan vi alla ha lite träningsläger i sommar och arbeta upp formen...

2011-05-19 @ 09:13:40
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja, det är verkligen en stor lättnad att veterinären som själv har en ponny med RAO tyckte att hon var så förvånansvärt symptomfri och frisk i övrigt.

2011-05-19 @ 09:38:10
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Ja ni ska få Barocka fett tills det försvinner!

2011-05-19 @ 11:51:13
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Elin

Skönt att hon är frisk igen.

Men vilken färg hon har fått.

Vänta bara, en dag har du en skimmel på stallbacken... Det är inte långt kvar...



Förlåt tjat, men hur blir det med föl?

2011-05-20 @ 12:37:20
Postat av: Alma-Lena

Elin: Jo, och vi som alltid pratade om hur jobbigt det skulle vara med en skimmel-jag önskar förstås att hon får leva till den dagen hon är skimmel, men av många skäl får den dagen gärna dröja=)

2011-05-20 @ 12:40:36
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Miriam

Skönt att hon blivit frisk,, det är ju nu som det är som skönast att vara ute och rida. Inte för varmt eller kallt.

2011-05-20 @ 20:35:47
Postat av: Alma-Lena

Miriam: Ja ikväll till exempel är vädret underbart, kom just från stallet. Lämnade barnen framför TVn-hemskt! Men de blir så svårsövda när de följer med till stallet.

2011-05-20 @ 21:12:21
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Elin

Pratade med ridläraren angående Chateau färg.

Hon är säker på att hon är rödskimmel.

Hon föder själv upp welshponnyer och har två rödskimlar på gården.

En av dem är faktiskt riktigt snygg, men det verkar ta bra lång tid för Chateu att "skimmla av"...

2011-05-21 @ 18:21:30
Postat av: Alma-Lena

Elin: Trevlig ridlärare du verkar ha! Welshponnyer är så trevliga hästar. Jag tror hon har rätt, Gunnel som Chateau stod hos första vintern har också fött upp welsh sektion A och B och hon sa när Chateau kom att hon nog bär på mycket skimmelanlag eftersom hon redan då hade så mycket silverhår i svansen. Konstigt nog är manen och svansen fortfarande likadana som då, men resten blir bara vitare för varje sommar. Till exempel börjar bläsen flyta ut till en lykta nu och längst upp på frambenen har hon helt vita "ärmbindlar".

2011-05-21 @ 21:32:39
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Miriam

Kan förstå att barnen blir rätt så pigga när dom får komma ut i friska luften på kvällen, då kanske tv gör att dom blir lite lugnare och tröttare, innan dom ska sova.

2011-05-22 @ 00:32:22
Postat av: Alma-Lena

Miriam: Jo, men jag måste gömma spelen för då är de helvilda och somnar aldrig-TVn är lite som ett sömnpiller. Jag ville inte alls ha den, emn Thomas köpte utan att fråga. Det är ständiga bråk kring den där fula möbeln, men som sagt-ibalnd behöver jag barnvakt utan att ha något annat att tillgå=)

2011-05-22 @ 06:57:56
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0