Tuffa tanter

I förra veckans Spanarna i P1 spanade Helena von Zweibergk om Tanterna som tar över världen. Ett av hennes belägg för denna tes var att ingen har så stor cred i retoriska sammanhang som en tant. Ingen misstror en tant, hennes ethos är oslagbart. Detta utnyttjar ett gäng härligt subversiva nunnor i USA. De köper aktier i storföretag och banker för att kunna tala på deras årsstämmor. Det ger ingen god publicitet att inte lyssna på en nunna så de får tala fritt om rätt, rättfärdighet, rättvisa och de fattigas rätt gentemot giriga chefers lust att tjäna snuskigt mycket pengar.

Jag säger bara:

Preach it, sisters!!!



Kommentarer
Postat av: Lars

Till dessa människor med fräck uppsyn och hårt hjärta sänder jag dig. De är ett motsträvigt folk, men vare sig de lyssnar eller inte skall du säga till dem: ’Så säger Herren Gud.’ De kommer att inse att en profet har varit hos dem ( Hesekiel )



Även om profeten visar sig vara 1,50 hög och är en gråhårig tant i nunnekläder...jag säger bara gud har humor :)

Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja Gud väljer sannerligen inte efter hur världen ser på saken; se bara på hur två dödgrävare från samhällets bottenskikt, som det heter hos karl-Bertil Jonsson, diskuterar heliga frågor här=)

2011-11-16 @ 07:00:19
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Härligt! Inte utan att man kommer att tänka på Carrie Nation faktiskt. Hon argumenterade visserligen på ett mer handgripligt sätt, men ändå. Syftet var ju det samma; att öppna ögonen på förblindade människor. Det behövs sannerligen lite var stans.

2011-11-17 @ 10:18:24
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Ja, man får aldrig glömma Carrie Nation, jag önskar verkligen världen fler kvinnor av hennes kaliber.

2011-11-17 @ 20:16:05
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0