Ny blogg

Hej, ni som följt och stött pastor Jeans öden här på bloggen kan kanske finna denna nya blogg intressant. Den skrivs av mig och Sofia Lilly Jönsson och är till för att inspirera till lagliga aktioner av icke-våldskaraktär till stöd för asylsökande och utvisningshotade människor i Sverige. Klicka på vår fina header så kommer ni dit. Fotot är taget av Thomas från Njulla/Nuolja en septemberdag 2006. Ja, det är Tjuonavagge/Lapporten, tjatigt motiv kanske, men den visar ju på att det finns plats i Sverige och porten ska kännas just så här vidöppen tycker vi!



Kommentarer
Postat av: Lars

Lapporten har jag aldrig sett förr men tyckte det var en bra symbol. tyckte artiklen i DN var en ögon öppnare för mig om hur jättemycket flyktingar fattiga länder tar i mot medans regeringen här i sverige är så restrektiv, jag tror vi skulle kunna ta imot alla som söker sig hit utan problem. Är också förvånad över den behandling man ger flyktingar att dom ska låsas in och ha handbojor. Minns att jag läst om tyskar och engelsmän som kom hit under 2:a världskriget dom blev "internerade" hos familjer och lantbrukare som hade möjlighet att ta i mot dom och ge dom mat, naturligtvis för lite motprestation att hjälpa till i dom hem där dom bodde, att spärra in folk är tydligen ett nytt sätt att visa "gästfrihet" på år 2011.

Postat av: Alma-Lena

Lars: Ja den lilla rännil av världens enorma flyktingströmmar som tas emot i fattiga länder som når Sverige är då knappast den "invasion" som SD talar om.



Och du har så rätt om "interneringar" förr och nu. Under andra världskriget tog folk i mina trakter hand om flyende från Finland, deserterade soldater från Ryssland, krigsfångar och lägerfångar som flytt från Norge och innan baltutlämningen var det vad jag vet ingen som slogs i bojor och fängslades på obestämd tid.

m

Dessuto skickade man inte hem folk till krig och oroligheter. Nu verkar migrationsverket ha satt i system att skicka tillbaks människor när det är som farligast att göra det.Som familjen i Sundsvall som nu, just nu, ska skickas till SYRIEN efter tio(10) år i Sverige.

2011-11-25 @ 06:07:58
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Fast bilden är tagen en septemberdag 2006. Vi var på friluftsdag med jobbet en magiskt vacker höstdag och åkte linbanan upp till Nuolja. Ett turisttips till alla som är i Kirunafjällen: stanna till i Abisko och ta linbanan upp och vandra lite och ät en skål renköttsoppa i restaurangen däruppe. Som balsam för både kropp och själ!

2011-11-25 @ 14:55:04
URL: http://braddjup.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Bråddjup: Glömde ändra årtalet! Ska fixas.

2011-11-25 @ 17:34:00
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0