Barock företeelse: myndighetspersoner med bortbränt samvete


Jo, det blir mycket barocka företeelser nu, fast Barockbloggen ska vara inaktuell. Men detta fall gäller liv eller död för en helt oskyldig människa och hans familj. Vi vet alla att hamnar man i ett fängelse i Afrika är det kört, se på Dawit Isaac. Men i det krigshärjade landet Kongo har man nästan tur om man hamnar i fängelse när man misshagar makthavarna. Det vanliga är annars att man helt enkelt mördas och dumpas i något snår efter en otillgänglig väg.


Pastorn för Stockholms kongolesiska församling, Jean Kabuidibuidi, hotas av just detta. Under sina 8 år i Sverige har han predikat mot regimen och krigen i hemlandet. Dessa predikningar har spridits via You tube och han är just därför en respekterad, men också hatad person, i Kongo.

På migrationsverket sitter nu någon tjänsteman som lyfter högre lön än någonsin en gymnasielärare kan få och gottar sig åt att denne regimkritiker sitter i fängsligt förvar för att sändas tillbaka till Kongo, och en högst sannolik plågsam död, den 18 oktober. Denna någon med den höga lönen sover antagligen gott i natt för man kan ju alltid skylla på lagar och regelverk.

Men jag VET att bakom varje tillämpning av lagar finns en enskild människa och tar man sådana här hjärtlösa beslut har man antagligen ett helt bortbränt samvete efter åratal av likartade ärenden där man skiter i alla man sänt till en säker död, eller "försvinnanden" som det brukar heta. Det retar mig mer än Juholts bedrägerier att dessa anonyma kontorsnissar ska kunna sova gott och skylla på lagstiftarna och lyfta hög lön och sedan pension på skattebetalares bekostnad.

Jean Kabuidibuidi har fru och tre barn från 4 år och neråt. Snart är de änka respektive faderlösa pga av en nisse/a med kostym och god nattsömn på migrationsverket. Låt inte denna person sova ifred-mejla migrationsverket (ange 9885255 som ärendenummer )och påminn honom/henne om sitt personliga ansvar-de lyfter inte lön för att den pyttelilla minoritet som röstar på Sverigedemokraterna ska må bra, de lyfter hög lön för att tillämpa en lagstiftning som på pappret är ganska generös mot politiska flyktingar.

Kanske kan dessa människor få någon slags kontakt med en liten rest av sitt samvete och tänka om i detta fall åtminstone för att slippa tjatet. Det kan rädda livet på Jean Kabuidibuidi.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Herregud :/

2011-10-12 @ 07:37:54
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Alma-Lena

Johanna: Ja, det är skrämmande vilka hjärtlösa myndighetspersoner det kan finnas. Både i Kongo och Sverige.

2011-10-12 @ 10:19:04
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0