Ljuv musik en regnig dag

Kallt regn och höststormar började denna dag. Lovikkavantarna var på när hundarna skulle ut i morse och då längtar jag efter ljuv musik. Vad passar då bättre än ett stycke som heter La suave melodia - den mjuka, följsamma, lena melodin av Andrea Falconieri 1585-1656 från det soliga italien. Hilde de Wolf spelar flöjt och Regina Albanez gitarr. Öronen smeks verkligen av denna mjuka melodi:
 
 

Kommentarer
Postat av: Lars

Jättefin musik, tycker verkligen om klangen på dessa äldre instrument.När man var liten och i tonnåren såg det ut som att det ända som skulle överleva av det gamla var folkmusik med folkdräkter och dragspel och fiol (sent 1800-tal) men det verkar som att barock och medeltids musik fått ett uppsving sedan dess.

Svar: Ja, absolut och det gillar jag verkligen. De gamla instrumenten har, som du säger, en så speciell klang. Theorb, luta, säcckpipa och blockflöjterna är mina favoriter.
barockbloggen.blogg.se

2012-08-31 @ 12:29:12
Postat av: Lars

Absolut Alma jag gillar verkligen säckpipan ett gamalt europeiskt instrument som även det var glömt rätt länge och övevintrade hos skottarna så att man kunde tro att det bara fanns där, men gamla målningar av exempelvis pieter bruegel visar att säckpipan spelades på bröllop och fester åtminstone hos det "enkla" folket under medeltid och det verkar som att allt fler instrument byggare och spelmänn återuppväcker detta instrument från tiden hedenhös :)

http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/800PX-1.jpg

http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/10weddinglarge.jpg

2 Äldre damer som speler en "cantiga" rätt bra faktiskt: http://www.youtube.com/watch?v=-MHEJwo8f3k





Svar: Tack för roliga länkar. Jag hinner aldrig botanisera på nätet just nu. Tack för att du gör det åt mig=)
barockbloggen.blogg.se

2012-09-05 @ 14:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0